Helyi közélet

2015.12.03. 16:58

Standby Comedy

<em>Remek páros előadást produkált a standup comedy méltán népszerű műfajának két nagyágyúja a minap, azonos történetet meséltek el a saját nézőpontjukból, cáfolva, helyreigazítva egymás esetenként némiképp dehonesztáló megjegyzéseit.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Remek páros előadást produkált a standup comedy méltán népszerű műfajának két nagyágyúja a minap, azonos történetet meséltek el a saját nézőpontjukból, cáfolva, helyreigazítva egymás esetenként némiképp dehonesztáló megjegyzéseit. Pap Gyula jegyzete.

A hétköznapi történet interpretálása, mely egy közös fellépés élményeit dolgozta fel, nagyon emlékeztetett a mindennapi politikai közbeszéd fordulataira. Abban jön elő olyan gyakran, hogy azonos eseményekről, helyzetekről, állapotokról a jelenlévő hallgatóság két, esetenként még több verzióból értesül.

A helyzetet – például, az oktatás, az egészségügyi ellátás, a foglalkoztatás témakörében –, amely hús-vér valóságát nap mint nap a saját bőrén érzékelheti, nem nagyon segít tisztázni, hogy esetenként homlokegyenest ellenkező előadásokban győzködik, próbálják félrevezetni, persze hiába. Az egyszerű polgár tudja, mindez komédia, nem szórakoztató, de legalább sokáig tart.

Befolyásos politikus említette nemrég, hogy ha a miniszterelnök indulna a választáson a német kancellár ellenében, lenne esélye. Mit mondhatnánk erre: „Hajrá!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában