Helyi közélet

2015.12.19. 13:41

Fruzsina színésznő lett, (egyelőre) nem feleség

Miskolc - A Grease után hazajön Fruzsina Felsőzsolcára édesanyjához karácsonyra.

Miskolc - A Grease után hazajön Fruzsina Felsőzsolcára édesanyjához karácsonyra.

December 19-én este 7 órától mutatták be Miskolcon, a Generali Arénában a Grease musicalt. A napokban a mű két főszereplője, Görgényi Fruzsina és Vastag Csaba is Miskolcon járt. A Sandyt megformáló Görgényi Fruzsinával beszélgettünk.

Miként került kapcsolatba a színjátszással?

Görgényi Fruzsina: Vida Péter Miskolcon játszott a főiskola után és Miskolc-Tapolcán, a szabadtéri színpadon, a Charlie nénje címszerepét alakította. 6-7 éves lehettem, és beleszerettem.

Azt mondtam anyukámnak: Anya! Színésznő leszek és a Peti felesége. Utána kutattam, hogy miként lenne lehetőségem játszani, s így találtam a Pécsi Sándor Guruló Színházra. Szép Laci bácsiház és Kriston Ákoshoz kerültem. Nagyon jó közeg volt ahhoz, hogy szépen nevelkedjem mindebben.

Később azonnal felvettek a Pesti Magyar Színházba, igaz, a főiskolán is próbálkoztam, de oda nem sikerült. Majd jött minden magától. Amúgy olyan vagyok, hogy megyek tovább ameddig csak lehet és úgyis vagy ledob a pálya vagy továbbvisz.

A Grease-nek milyen előzményei voltak?

Görgényi Fruzsina: Prózai színész vagyok, de énekeltünk is természetesen a színházban. Tanultam is énekelni, ám a Pesti Magyar Színházban a prózán volt a hangsúly, ezért volt nehéz a casting-folyamat, mert nem tudtam olyan profi éneklést felmutatni, mint amit azonnal kellett volna.

Nem feleltem meg az elején, de jártam énekórákra és képeztem magam, ráadásul a karakterem alkalmas volt a szerepre, ösztökéltek, így végül eljutottam oda, hogy megfeleltem.

Beskatulyázódik az ember egy ilyen szerepbe?

Görgényi Fruzsina: Mindig az ilyen dolgok, a naiva szerep talál meg az életben is. Törekedni fogok arra a jövőben is, hogy elmenjek olyan castingokra is, ahol teljesen ellentétes karaktert kívánnak meg, viszont nehéz még erről beszélni, mert nem vagyok túl mondjuk 24 ilyen szerepen, mindössze négy éve végeztem az akadémián. Ami biztos: sokrétű szeretnék lenni!

Nehéz ma fiatal színésznőnek lenni?

Görgényi Fruzsina: Nagyon! Régen kevesebb iskola volt színészképzésre, manapság könnyebb végzettséget szerezni, ám ezzel nem azt akarom mondani, hogy tehetségtelen emberekkel van tele a szakma, hiszen a legkisebb műhelyből is jöhetnek óriási tehetségek.

Úgy vélem nekem is könnyebb lenne, ha felvettek volna a főiskolára. Minden munkát komolyan kell venni, látnia kell mindenkinek, hogy jó veled dolgozni, megbízható vagy. A tehetség alap, a többi a munka, a szorgalom és kitartás.

A film, a tévézés nem hiányzik?

Görgényi Fruzsina: Járok castin­gokra és elég sok reklámra kiválasztanak.

A zenével Vastag Csaba miként fertőzte meg?

Görgényi Fruzsina: Beszélgetünk zenéről, zenei ízlésről, de nem, nem fertőz (nevet). A rádióban ugyanazok a zenék tetszenek, mint neki. Ő Demjén Ferencet szereti és tiszteli, ezt megtudtam tőle. Nekem a Demjén Ferenc kisgyerekkori emlékeket ébreszt.

Hazajön karácsonyra?

Görgényi Fruzsina: Igen, édesanyámmal karácsonyozom Felsőzsolcán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában