Helyi közélet

2015.12.01. 15:32

A vegyes vágottól a hordós dobálósig

Edelény - Első alkalommal rendezte meg a közelmúltban – az egyébként évek óta tartó sorozatában – a Borsodi Tájház Kemencés Baráti Köre a házi savanyúságok versenyét.

Edelény - Első alkalommal rendezte meg a közelmúltban – az egyébként évek óta tartó sorozatában – a Borsodi Tájház Kemencés Baráti Köre a házi savanyúságok versenyét. Persze nem volt itt verseny, csak egy családias hangulatú, remek délután: 17-féle házi savanyúsággal neveztek az edelényi és környékbeli háziasszonyok. A vegyes vágott, a hordós dobálós, a cékla, a savanyú káposzta, a csípős ecetes paprika több változata is megtalálható volt.

Amíg a zsűri dolgozott, a kemencében sült a kovászos kenyér, és a savanyúság kóstolásához a finom házi hurka. Ezalatt a versenyzők szellemi totót tölthettek ki, melynek kérdései Hadobás Pál Bódva-völgyi templomok című előadásához kapcsolódtak. A totót helyesen kitöltő nyertes és a verseny első három helyezettje kemencében sült kenyeret, emléklapot és oklevelet vihetett haza. Az eredményhirdetés után a savanyúságokat mindenki megkóstolhatta, egy adag finom kemencében sült hurkával.

ÉM

A helyezettek

1. Molnár Henrietta: dobálós savanyú uborka,

2. Szabados Szabolcsné: nyári vágott savanyú,

3. Vaskó Jánosné: hordós vegyes savanyú.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában