2015.12.01. 19:36
A nap receptje: Kolbászleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Időigényes, de megéri.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Időigényes, de megéri.
Recept: Kolbászleves
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az előző este beáztatott babot 1 óra alatt puhára főzzük. A zsíron a kockákra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt kolbászt, és majdnem szárazra lesütjük. Ezután beletesszük a karikára vágott répát, a felkockázott zellert, és hirtelen összepirítjuk. Ha a kolbász nem elég fűszeres, köményt is adunk hozzá, kb. 1–2 csipetnyit, majd a zöldséglével felöntjük az egészet. Durvára vágott borsot is belefőzünk. Ha a répa már puha, hozzáadjuk a leszűrt, megpuhult babot, a kukoricát, még egyszer átforgatjuk, majd lassú tűzön 5 percig főzzük. Levesbetétnek csipetkét adunk hozzá.