Helyi közélet

2015.12.20. 11:49

A miskolci Banal a Nagy Karácsonyi Punkünnepen

Miskolc - „Sokan izgultak velünk együtt, köszönjük mindenkinek, aki benne volt a gyűjtésben”.

Miskolc - „Sokan izgultak velünk együtt, köszönjük mindenkinek, aki benne volt a gyűjtésben”.

A néhány éve alakult miskolci Banal Brutal zenekarról írtunk már, témaválasztásuk, problémaérzékenységük sokak érdeklődését felkeltette. Az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek, új számok, próbák, koncertek követték egymást és most ismét hallatott magáról a banda.

Elismerés a rajongóktól

Nagy dolog történt a zenekar életében. Végre fellépünk egy nagyobb rendezvényen, amit a fővárosban rendeznek meg – tudtuk meg Körtvélyesi Szabolcs basszusgitárostól. Ez pedig a Nagy Karácsonyi Punkünnep. „Katona” találta meg azt az oldalt, ahol meg volt hirdetve a jelentkezési lehetőség.

Amatőr zenekarok hozták létre és persze akik fel is akarnak lépni tizenkettediknek. Az egyik közösségi portálon kellett gyűjteni a zenekar feltett fényképére a likeokat. Körülbelül 15 zenekar nevezett és elkezdődött a likegyűjtés, ekkor kezdett izgalmassá válni a dolog. Két napig úgy tűnt, hogy két zenekar elhúz a többiektől.

A kettőből a B.B. volt az egyik. Napokig tartott a szavazás. Reggel mi vezettünk, délután a másik zenekar, estére megint behoztuk a hátrányunkat, egyre izgalmasabb volt. A zenekar próbált mozgósítani minden rokont, ismerőst, havert, barátot.

Likeoltak és osztottak helyi, megyei, fővárosi, tehát mondhatjuk, hogy a net segítségével nemhogy országos, de világszinten mozogtak a kattogó mutatóujjak.

A finisben dőlt el

Sikerült több, mint 800 szavazatot összegyűjteni és a finisben elhúztunk a másik zenekar mellett. Sokan izgultak velünk együtt, köszönjük mindenkinek, aki benne volt a tetszik gyűjtésben.

Keményen megy a gyakorlás, mert december 19-én, szombaton végre eljön a koncert napja, és megmutathatjuk mit tudunk – mondta el a basszusgitáros.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában