Helyi közélet

2015.11.16. 16:34

Többéves álmuk valósult meg Sajópetriben

Sajópetri - Kettős átadási ünnepséget tartottak pénteken Sajópetriben.

Sajópetri - Kettős átadási ünnepséget tartottak pénteken Sajópetriben.

Előbb a település központjában egy rövid verses-táncos műsor után Debreczeni Balázs, Sajópetri polgármestere, dr. Sárközi György, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója és Tállai András miniszterhelyettes stílusosan egy busz előtt vágták át a nemzeti színű szalagot, mely a Miskolc – Kistokaj – Sajópetri új autóbuszvonal átadását jelképezte. Ezután a felújított Nefelejcs Óvoda átadása következett, majd az Antal Imre Közösségi Házban ünnepi rendezvénnyel várták a megjelenteket. Itt Debreczeni Balázs beszédében hangsúlyozta, hogy a helyiek többéves álma valósult meg a buszjárattal, amiért régóta „küzdöttek” és végre sikerült megvalósítani.

– Az óvodánk 1979-ben épült, néhány éve már végeztünk rajta munkálatokat, de a mostani állami támogatással egy modern, minden igényt kielégítő, energetikailag is korszerű épület várja a gyermekeket. Természetesen a felújítás minden mozzanatát figyelemmel kísértem, és most végigjárva azt mondhatom, csodálatos lett – mondta a település vezetője.

– Mindig öröm egy ilyen ünnepségen részt venni, hiszen ezt az jelenti, hogy Sajópetri ismét tovább fejlődött, most éppen két területen – mondta Tállai András, a település országgyűlési képviselője, majd hozzátette: – Bármekkora fejlesztésről is legyen szó, az mindig nagy dolog, hiszen az az adott helység javát szolgálja. Azt gondolom, hogy csak azok a települések tudnak előrelépni, melyek akarnak és tesznek is érte, és Sajópetri ilyen. Azt kívánom, hogy legyenek még közös ünnepeink.

A beszédeket követően a gyermekek színes műsora zárta a rendezvényt.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában