Helyi közélet

2015.11.14. 22:04

Óriási miskolci siker a Budapesti Big Band Fesztiválon

Miskolc - Az együttes meghívást kapott a csehországi jazzfesztiválra.

Miskolc - Az együttes meghívást kapott a csehországi jazzfesztiválra.

Kiemelt aranyfokozatú minősítést szerzett az alig egyéves, főként zenetanárokból és zeneművészeti főiskolai hallgatókból álló együttes a november 6-8. között megrendezett XV. Budapesti Big Band Találkozón és Fesztiválon.

A Miskolc Big Band a legmagasabb szintű, A-kategóriában mérette meg magát a TEMI Fővárosi Művelődési Házában megrendezett eseményen, amelyre közel húsz együttes érkezett – Szlovéniából, Szlovákiából, Csehországból, Finnországból és Magyarországról. A hazai együttesek közül kizárólag a Miskolc Big Band érte el a legmagasabb, kiemelt aranyfokozatú minősítést. A zsűri elnöke, Zsemlye Sándor a díjátadó gálán hosszasan méltatta a miskolci együttest, és kiemelte: a Sándor Ferenc által alapított és vezetett big band létrejöttével valami egészen új dolog született Magyarországon. Véleménye szerint stílusuk nem a múltba, hanem a jövőbe tekint.

Meghívást kaptak

A Miskolc Big Band országosan is egyedülálló hangzásvilágát és programjának rendkívüli budapesti sikerét is a kizárólag a számukra hangszerelt műsornak valamint a saját szerzeményeknek köszönheti. Az együttes az A kategóriában elért kiemelt aranyfokozatú minősítés mellett meghívást kapott az egyik legnívósabb csehországi jazzfesztiválra is.

Az együttes tagjai erősen kötődnek a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetéhez, hiszen zenetanár tagjai itt végeztek, a fiatalabbak pedig jelenleg is az egyetem hallgatói. A Miskolc Big Band a budapesti találkozó előtt november 5-én hazai környezetben adott nagysikerű, teltházas koncertet a miskolci Zenepalotában, az FDSZ Miskolci Egyetemi Szervezete rendezésében.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában