Helyi közélet

2015.11.16. 16:44

Miskolci testvérpár Párizsban: "Az utcák kihaltak voltak"

Miskolc, Párizs - A miskolci Mészáros testvérpár néhány éve Párizsban él. A merénylet idején is ott tartózkodtak.

Miskolc, Párizs - A miskolci Mészáros testvérpár néhány éve Párizsban él. A merénylet idején is ott tartózkodtak.– Ez a szombat azzal telt, hogy válaszolgattam az ismerősök, barátok kérdéseire: jól vagyunk-e? – osztja meg Mészáros Petra építész, aki húgával, Fannival él Párizsban. – A szüleinknek azelőtt küldtem üzenetet, hogy velünk minden rendben, mielőtt értesültek a merényletről.

Teljesen ledöbbentünk

– Fanni pénteken otthon tanult a közelgő miskolci egyetemi államvizsgájára, én viszont egy hete arra készültem a barátaimmal, hogy kimozdulunk a tizenegyedik kerületbe, ahol rendkívül hangulatos szórakozóhelyek vannak. Aztán mégis úgy döntöttünk, hogy előbb egy barátunk Eiffel-torony közeli lakásán indítunk. Már épp indultunk volna a tizenegyedik kerületbe, amikor elért hozzánk a hír. Néztük a portálokat, a tévét, teljesen ledöbbentünk. Először azt mondták be, hogy mindenki maradjon otthon, a hazafelé igyekvőket pedig a taxik ingyen szállítják, de mire mi elértük a taxitársaságot, már nem lehetett rendelni. Így mind az öten ott aludtunk. Az ismerős lakásáról csak délután mertünk kilépni. Az egyik barátnőm elkísért. Metróra akkor még nem mertünk szállni. Féltem. Az utcák kihaltak voltak, csupán néhány ember sétáltatta a kutyáját, néhányan, valószínűleg demonstrálva, hogy nem szabad fejet hajtani a megfélemlítés előtt, még a gyermeküket is lehozták. Ezt jó volt látni…

– A húgomhoz mentünk, neki hajnalban ki kellett nyitnia a teázót. A főnökét nem tudta elérni, ő nem is értesült az eseményekről, hogy mást döntést hozhatott volna, épp repülőúton volt. Az utolsó vendégig Fannival maradtunk.

Általános bosszút hirdettek

– Januárban is féltem, de akkor lehetett sejteni, a karikatúrát közlő szerkesztőség a célpont. De most általános bosszút hirdettek. Ma kaptam egy dalt, az Iszlám Állam tette közzé, oroszul, angol felirattal: Európa összes nagyvárosát rettegésben fogják tartani, az Iszlám Állam elleni harcokban megölt testvéreikért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában