Helyi közélet

2015.11.16. 15:07

Másodikként az országban Szerencsen

Szerencs - Elindult a GYERE – Gyermekek Egészsége Program Szerencsen.

Szerencs - Elindult a GYERE – Gyermekek Egészsége Program Szerencsen.

Szerencs a második város Magyarországon, ahol a GYERE – Gyermekek Egészsége Program elindul – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a szerencsi vár lovagtermében tartottak a múlt héten kedden délelőtt.

20 százalék túlsúlyos

– A projekt a nemzetközi EPODE program keretein belül valósul meg Magyarországon – mondta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, aki hozzátette, Magyarországon a felnőtt lakosság 65, a gyermek 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. A most elinduló és három éven át tartó program célja a gyermekek egészségtudatos életmódjának kialakítása, mellyel a gyermekkori elhízás megelőzését kívánják elérni. A három éven át tartó programban a város teljes 0–18 év közötti lakossága, összesen 2259 gyermek vesz részt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetésével.

– Rengeteg betegség, köztük a szív- és érrendszeri problémák hátterében az egészségtelen életmód, az elhízás hatalmas kockázati tényezőként van jelen – mondta dr. Bíró Krisztina osztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság munkatársa.

Büszke szerencsiek

– Éppen ezért nem mindegy, hogyan készítjük fel a mai fiatal generációt arra, hogy ­felnőtt korukban miként tudnak minél egészségesebben élni.

– Szerencs büszke élelmiszeripari múltjára, ezért számunkra öröm, hogy minket választottak az országban másodikként – mondta Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere. – A gyerekek számára az élő példa a legfontosabb, ezért elsősorban nekünk, szülőknek és pedagógusoknak kell példát mutatnunk, amelyet követni tudnak. Ezen kívül kell egy társadalmi, kormányzati szándék is arra, hogy ezt a problémát, az elhízást megfelelően kezelni tudjuk.

– Számunkra megtisztelő, hogy támogathatjuk ezt a programot – mondta Jean-­Pierre Polomen, a Nestlé szerencsi gyárának igazgatója. – Számunkra fontos, hogy ne csupán mint munkáltató, mint termelő gyár legyünk jelen a város életében, hanem a település lakosainak életét a lehetőségeinkhez képest aktívan segítsük.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában