Helyi közélet

2015.11.23. 14:17

Kancsa-lizmus

<em>Kollégánk ezekben a vészterhes napokban járt Brüsszelben, az ET parlamentjében. Szájer József alelnök úgy fogadta a sajtódelegációt: üdvözlöm önöket a terrorizmus fővárosában. Utalva arra, hogy a merényletek kitervelői, végrehajtói abból a brüsszeli városnegyedből származnak, ahová a rendőrök korábban is csak úgynevezett csapaterővel merészkedtek</em>. <strong>Szántó István jegyzete</strong>.

Kollégánk ezekben a vészterhes napokban járt Brüsszelben, az ET parlamentjében. Szájer József alelnök úgy fogadta a sajtódelegációt: üdvözlöm önöket a terrorizmus fővárosában. Utalva arra, hogy a merényletek kitervelői, végrehajtói abból a brüsszeli városnegyedből származnak, ahová a rendőrök korábban is csak úgynevezett csapaterővel merészkedtek. Szántó István jegyzete.

A tragikus események ellenére a nyugat-európai politikusok továbbra is köntörfalaznak. Változatlan a politikai kancsalizmus. Nem akarják beismerni, hogy a kontrollálatlan menekültáradat, a limit nélküli migráció súlyos biztonságpolitikai kockázatot jelent számunkra. Mi lehet az oka, hogy a párizsi merényletek után is lassan tisztul a hályog a szemükről?

Nos, kollégám megtapasztalhatta, hogy a parlamentben a kiszolgáló személyzet zömében már nem európai. A nyugat-európai fővárosok multikulturalizációja visszafordíthatatlan. A választott politikusok úgy Berlinben, mind Párizsban nem hagyhatják figyelmen kívül a sokszínű választói véleményt. A politikai kancsalsággal túlélésüket, karrierjük folytatását remélik. Nem is sejtve, hogy váteszként idő előtt megbuknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában