Helyi közélet

2015.11.20. 17:35

Jött, látott – és amit látott, az meggyőzte

Miskolc - Meglátogatta a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságát dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a héten.

Miskolc - Meglátogatta a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságát dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a héten.

Az alapítvány elnökétől, Jakubinyi Lászlótól tudjuk: a látottakat példaértékűnek ítélte, egyben meggyőzte arról, hogy életképes a szociális farmok létrehozására vonatkozó javaslat. Megígérte, hogy támogatni fogja mind az ezzel kapcsolatos szakmapolitikai jogszabály-módosítást, mind pedig a megvalósulást segítő pályázatokat (a vidékfejlesztési forrást épp a Miniszterelnökség kezeli).

Arról korábban is írtunk: a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságát mint a hazai szociális farmok sikeres modelljét tartják számon itthon és külföldön. Ahhoz, hogy ezt a fenntartható társadalmi programot széles körben is adaptálhassák Magyarországon, több jogi akadályt kell leküzdeni. Ennek érdekében az alapítvány 6 egyetem és több szakértő bevonásával alapos tanulmányt készített.

Az elmúlt hetek lobbieredménye, hogy az EMMI, az NGM, az FM és a Miniszter­elnökség is támogatja a kezdeményezést. Az érintett minisztériumok december 2-ára tárcaközi bizottságot hívtak össze, erre külső szakértőként Jakubinyi Lászlót is meghívták. A javaslat célja, hogy jogszabályok módosításával, különösebb forrásigény nélkül akár több tízezer hátrányos helyzetű ember életminősége javuljon.

„Kell hozzá az állami forrás, de mi is hozzá tudunk tenni, s a pályázatok lefutása után is biztosított a fennmaradás” – fogalmazott az elnök. Bővebb információk: www.szocialisfarm.hu.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában