Helyi közélet

2015.11.23. 12:47

Jól működő, komplex rendszert alkossanak

Edelény - Területi együttműködést elősegítő program indult az Edelényi járásban: a járásszékhely polgármesteri hivatala közel 34 millió forintot nyert el ehhez 100 százalékban támogatott pályázat révén.

Edelény - Területi együttműködést elősegítő program indult az Edelényi járásban: a járásszékhely polgármesteri hivatala közel 34 millió forintot nyert el ehhez 100 százalékban támogatott pályázat révén.

Összehangolt felzárkóztatást

A projekt célja egy modellértékű területi együttműködési program kialakítása, amely révén nő a helyi esélyegyenlőségi célcsoportok felzárkózásának esélye, csökkenhetnek a társadalmi különbségek, a megvalósuló tevékenységek összehangolt felzárkóztatást tesznek lehetővé. A célcsoportok a gyermekek, az idősek, a nők, a fogyatékkal élők, a mélyszegénységben élők és a romák – tudtuk meg Slezsák Ágnestől, az edelényi polgármesteri hivatal pályázati referensétől, aki hozzátette: „A pályázat kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az önkormányzati és állami fenntartásban lévő intézmények által nyújtott közszolgáltatások jól működő, komplex rendszert alkossanak, melyben a járásszékhely önkormányzat szakmai vezetésével infrastrukturális fejlesztések, közszolgáltatási tevékenységek, valamint beavatkozások, intézkedések fogalmazhatóak meg a felzárkóztatás, oktatás, egészségügy, szociális ellátások és foglalkoztatás területén.

A pályázat emellett modelljellegű együttműködési programok kialakítását javasolja, melynek állandó fóruma a járási szintű felzárkóztatási kerekasztal. Összesen hét alkalommal rendezik ezt meg állandó résztvevőkkel és az adott célcsoport problémáival foglalkozó intézmények, szervezetek képviselőivel.

Fontos tudni, hogy a helyi stratégiai programok kidolgozása és összehangolása a Széchenyi 2020 program megvalósítása idején a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés szempontjából elsődleges lesz. Szakmai szempontból tehát a pályázati konstrukció jóval több, mint egy esélyegyenlőségi térségi együttműködés, hiszen lehetőségük lesz a részt vevő önkormányzatoknak arra is, hogy a térségi fejlesztéspolitikai elképzeléseket saját igényeikhez igazítsák.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában