Helyi közélet

2015.11.04. 17:36

Kiszurkolták

<em>Az Európai Unió tagállami vezetői egy pillanatig sem titkolták, hogy az előre hozott török parlamenti választáson az iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja jelöltjeinek szurkoltak. A voksolás után így megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy a Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök által alapított politikai tömörülés egyenesen az abszolút többséget is megszerezte, így egyedül alakíthat kormányt. Az unió a drukkolással odáig ment, hogy a szavazás előtt pár nappal Angela Merkel német kancellárt – menekültügybe „csomagolva” – küldte a félholdasokhoz.</em> Kolodzey Tamás jegyzete.

Az Európai Unió tagállami vezetői egy pillanatig sem titkolták, hogy az előre hozott török parlamenti választáson az iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja jelöltjeinek szurkoltak. A voksolás után így megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy a Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök által alapított politikai tömörülés egyenesen az abszolút többséget is megszerezte, így egyedül alakíthat kormányt. Az unió a drukkolással odáig ment, hogy a szavazás előtt pár nappal Angela Merkel német kancellárt – menekültügybe „csomagolva” – küldte a félholdasokhoz. Kolodzey Tamás jegyzete.

Kontinensünk elitje jól ismeri Erdogant, aki tévedhetetlennek hiszi magát, de kezelhető vezető hírében áll, ráadásul azt mondják, szavatartó tárgyaló. Az unió, hogy erősítse, már a választás előtt boltot ajánlott: milliárdokat ígért ,,neki” azért, tartsa hazájában és lássa el a migránsokat, ezáltal kezelhetetlen problémáktól mentse meg önmagát. Ha nyélbe ütik az üzletet, a felértékelődött európai-ázsiai nagyhatalom polgárai kiérdemlik a vízummentességet, arról nem beszélve, hogy az Ukrajnát kikerülő orosz gázvezeték, a tervek szerint, török földön halad a fogyasztókhoz. Így aztán az sem érdekel senkit, ha valóra válik az egyik ottani lap jóslata, mely szerint a stratégiai országra ismét rátelepszik a szultánság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában