Helyi közélet

2015.11.29. 11:37

Interjú: Mr. Vasovski

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Mr. Vasovski volt, aki mesélt a kezdetekről és a hamarosan megrendezésre kerülő Vasovski Symphonic show-ról is az olvasóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Mr. Vasovski volt, aki mesélt a kezdetekről és a hamarosan megrendezésre kerülő Vasovski Symphonic show-ról is az olvasóknak.

Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel az elektronikus zenéhez, valamint a lemezlovas hivatáshoz?

Mr. Vasovski: Gyerekkorom óta nagyon közel áll hozzám a zene. Kisebb bulikkal indult minden, majd a középiskolás éveim alatt elkezdtem rádiózni is. Ez egészen odáig kinőtte magát, hogy Közép-Magyarország legnagyobb rádiójában vezettem több saját műsort éveken át. Ezzel párhuzamosan elmélyítettem a kapcsolatom a zeneíró szoftverekkel is, így 16 évesen első megjelenéseim bakeliten láttak napvilágot. Azóta olyan nevekkel dolgoztam együtt saját dalokon és remixeken, mint pl. David Penn, Angie Brown, Milk & Sugar, Tocadisco stb. Jelenleg több budapesti rezidencián hallhat a nagyérdemű és folyamatos fellépője vagyok hazánk legnagyobb fesztiváljainak.

Szabi: December 21-én az Arénában,egy hatalmas Vasovski Symphonic Show kerül megrendezésre. Hogyan jött az ötlet a megvalósításra, és mit kell tudnunk az eseményről?

Mr. Vasovski: A Vasovski Symphonic alapötletét a manageremmel, Horváth Rolanddal találtuk ki. Régi vágyam teljesül... Aki követi a munkásságom, láthatta szinte hétről hétre zenészekkel léptem fel a klubbokban, legyen szó akár szaxofonról, gitárról vagy akár nyakszintiről. Fontosnak tartom, hogy az élő zenét közelebb hozzuk a fiatalokhoz. Ezzel a produkcióval maximálisan erre törekszünk. Pár szóban szeretném leírni, hogy lehet elképzelni ezt a koncertet:

Adva van a dj, aki én leszek. Ismeritek a körítést? Klubhangulat, lézerfények, füst, elektronikus zene, dübörgés kívül-belül. Aztán adva van egy karmester és egy virtuózokkal tűzdelt szimfonikus zenekar. Ismeritek a körítést? Koncertterem hangulat, szférák zenéje, hidegrázás kívül-belül. És akkor ezt a kettőt most szépen gyúrjátok egybe...Ez lesz a Vasovski Symphonic december 21-én a Papp László Sportarénában!

Szabi: Zenei fronton friss megjelenések?

Mr. Vasovski: A következő 1 évre előre meg van már minden megjelenés. A Vasovski Symphonic kapcsán több zenét is készítettünk az ott fellépő énekesekkel. Radics Gigi életében először rappel a közös dalunkban. Véleményem szerint hihetetlen jól áll neki, világszínvonal! Egy facebook postban megkérdeztük Mező Misivel, hogy milyen dalra vágynak az emberek. A többség elgondolkoztató hangulatú zenét várt tőlünk, úgyhogy ezen az úton maradtunk. Alig várom, hogy a végeredményt megmutathassuk az embereknek! Tolvai Renivel a tropical house hangzás fele mentünk el, Baricz Gergővel pedig egy kellemes nyarat idéző dallal fogunk kijönni 2016-ban. A Halott Pénzből jól ismert Járai Márkkal is dolgoztunk, aminek a végeredménye egy 110 bpm-es, szabadsággal átitatott zene lett.

Szabi: Tervek?

Mr. Vasovski: Pihenés. Rengeteget dolgozom, sokszor előfordul, hogy csak 3-4 órát alszom. A koncert után még a karácsonyi, szilveszteri bulikat megcsinálom, de a januárt csak pihenéssel szeretném tölteni. Távolabbi tervek közt szerepel a Vasovski Symphonic bemutatása határainkon kívül is a Magyar Virtuózokkal.

Szabi: Köszönöm Norbi, további hangos sikereket!

Mr. Vasovski: Köszönöm Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában