Helyi közélet

2015.11.05. 16:13

Cél a Mátra és a Cserhát hegység

Miskolc - A parádi üveggyártás, valamint Szent Márton legendája nyomában.

Miskolc - A parádi üveggyártás, valamint Szent Márton legendája nyomában.

November 14-én úti célunk a Mátra és a Cserhát hegység. A Mátra északi bércei között üvegkristályként tündököl Parádsasvár, ahol a több mint háromszáz éves öblösüveggyártás hagyományait újjáélesztő üvegmanufaktúrába látogatunk el, megtekintjük az üveghutát, kipróbálhatjuk az üvegfújást, valamint egy ólomkristály-csiszoló műhelyben zajló munkafolyamatok titkait is megleshetjük. A nagy múltú üveggyár múzeumába, a Kristály Galériába is ellátogatunk. Az üveggyár – kristály, ólom­kristály és egyedi festett – üvegei egykor az egész világon keresettek voltak.

Vigasság Hollókőn

Utunkat a Magyarországon egyedülálló Világörökségi kis faluban, Hollókőn folytatjuk. Az immár nyolcadik Szent Márton Napi Vigasság ismét elhozza Hollókőre a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait. Az idelátogatók a hollókőiek vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre. Hollókő piacán libából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a vásáron találkozhatunk Lúdas Matyival és Döbrögi urasággal is. Középkori és libás játékok biztosítják a felhőtlen jókedvet, de idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények a Hollókő Főgúnárja címért. Természetesen az elmúlt időszakban átadott attrakciók, mint a Kalácsos, a Gazduram Sajtboltja, a Palóc Játszóház, a Hollókői vár, a táncház vagy a például a Holló Jankó Mesejátszótér is várja az idelátogatókat. Hazaindulás programunk végén, érkezés az esti órákban.

ÉM


Tudnivalók

  • Időpont: 2015. november 14.
  • Részvételi díj: 7.990 Ft/fő.
  • Foglalási és fizetési határidő: 2015. november 9. (hétfő).
  • Indulás: a kora reggeli órákban Miskolcról.
  • Jelentkezni a szervező elérhetőségein lehet!

  • Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda, Miskolc, Kazinczy u. 3., 46/780-450 (H–P 09.30–18.00); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, [email protected]; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

    A részvételi díj tartalmazza: az utazás autóbusszal, az üveg- és az ólomkristály-csiszoló manufaktúralátogatás, a Kristály Galéria belépőjének és a csoportkísérő díját. Nem tartalmazza a fakultatív programlehetőségek, a hollókői múzeumok belépőit (a teljesség igénye nélkül: Falumúzeum, Kézműves nyomdaműhely, Palóc Babamúzeum, Postamúzeum, Szövőműhely, Tájház: diák/nyugdíjas 100–250 Ft/fő; felnőtt: 200–500 Ft/fő; Vármúzeum-Hollókői vár: diák/nyugdíjas 600 Ft/fő; felnőtt: 900 Ft/fő). A buszt a meghirdetett részvételi díjjal minimum 35 fő jelentkezése esetén indítjuk.

    A rajtunk kívülálló körülmények miatti programváltoztatás jogát fenntartjuk.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában