Helyi közélet

2015.11.02. 11:53

Bíróság elé áll a miskolci macsétás támadó

Miskolc - Gyilkolt, majd korábbi főbérlőjére és feleségére támadt.

Miskolc - Gyilkolt, majd korábbi főbérlőjére és feleségére támadt.Az év elején nagy vihart kavart kettős bűncselekmény tárgyalását kezdi meg a héten a Miskolci Törvényszék. Az emberölés miatt a büntetőbíróság elé álló férfi idén januárban Miskolcon, az Avasalján bemászott korábbi ismerőse családi házának udvarára, hogy tőle pénzt, illetve más értékeket szerezzen. A támadó felmászott a ház tetejére, majd a bejárat elé ugrott le, ám ott szembetalálta magát a házigazdával. Ekkor késsel szó nélkül többször mellkason szúrta a meglepett idősebb embert, aki összeesett. A betörő a házban kutatni kezdett: de csak néhány doboz cigarettát, öngyújtót, készpénzt és egy mobiltelefont vett magához. Amikor a megszurkált magához tért, a támadó kétszer ismét megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. A sértett a helyszínen meghalt.

A támadó néhány nappal később megjelent korábbi főbérlője közelben lévő lakásán és arra kérte a háziakat, hogy adjanak neki szállást. Mivel az idős házaspár nemet mondott, a férfi feldúltan távozott, majd egy 33 centis pengéjű macsétával tért vissza, és megsebesítette az idős embereket. A héten mindkét bűncselekmény miatt bíróság elé állítják.

ÉM-SZB



Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A nyomozásnak kell kiderítenie, azonos-e a két bűncselekmény elkövetője. tovább »

Persze, ha van rend­őr, aki ismer jól egy negyedet, több utcányi közeget, meg tudja mondani, kik a veszélyesek. Kiss László jegyzete. tovább »

Miskolc - További fogva tartását rendelte el a nyomozási bíró annak a férfinak, aki a napokban Miskolcon egy idős házaspár otthonába rontott be, - majd őket és a védelmükre kelő szomszédot is megsebesítette egy bozótvágó késsel. tovább »

Miskolc - Néhány nap és alig ötven méter. Ennyi választott el egymástól két bűnesetet. tovább »

Be tudod-e jobban zárni az ajtót, mint amennyire ajtót be lehet zárni? Kell-e félned, bár nem szoktál, és nem is szeretnél? Bujdos Attila írása. tovább »

Miskolc - Egy idős házaspár otthonába rontott be, majd a védelmükre kelő szomszéd férfit is megsebesítette a bozótvágó késsel. tovább »

Miskolc - „Kordonszalaggal zárták le a Toronyalja utca egyik kis közét, emberek álltak kint az utcán, mintha házkutatás lenne” – jelezte olvasónk szerdán a késő esti órákban. tovább »

Miskolc - Szombaton holtan találtak egy 66 éves férfit a házában. A rendőrség nyomoz, a részletekről hallgat. tovább »

Miskolc - Bűncselekmény áldozata lett a miskolci idős férfi. tovább »

Miskolc - Éjszakába nyúlóan folyt a rendőrségi vizsgálat a miskolci helyszínen. A szomszédok tudni vélik: 12 késszúrással végeztek az áldozattal. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában