Helyi közélet

2015.11.16. 19:21

Az erkélyen lőtt ki Miskolcon az őt kereső "terrorelhárítókra"

Miskolc - A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a férfi rálőtt a rendőrökre.

Miskolc - A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a férfi rálőtt a rendőrökre.A Miskolci Járásbíróság dr. Tasnádi Zoltán vezette büntetőtanácsa első fokon 5 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte B. Mártont „hivatalos személy elleni erőszak” miatt. Mellékbüntetésként 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott és védője felmentésért fellebbeztek, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért.

A benzinkútnál is lőttek

Az ügy korábban „TEK-es” ügyként híresült el. A történtet szerint ugyanis 2011. november 19-én este a soroksári benzinkút biztonsági szolgálatának munkatársai ellenőrizni akartak egy gyanúsnak ítélt gépjárművet, erre a sofőr az autóval el akart menekülni. A biztonságiak megpróbálták feltartóztatni, de erre a kocsiból a bentülők több lövést adtak le a biztonsági szolgálat autójára.

A rendőrség ezt követően adott ki országos körözést az elkövetők ellen. A benzinkutas lövöldözésben részt vevők közül ketten – B. Márton és B. Zsolt – Miskolcon bujkáltak, ott ütöttek rajtuk november 25-én hajnalban a Terrorelhárító Központ munkatársai. A TEK – mint megtudtuk – „fülest” kapott a bűnözőpáros tartózkodási helyéről, így jutottak nyomukra.

A páros egy a selyemréti lakótelepen lévő ház első emeleti lakásában bujkáltak, ismerősüktől kérték kölcsön. Az ominózus napon hajnali 3 órakor kopogtattak a TEK munkatársai az ajtón, ám nem engedték be őket, ellenállásba ütköztek. A „terrorelhárítók” körülvették az épületet. Ekkor történt az, hogy – a vádirat szerint – B. Márton kilőtt az erkélyen a ház mögött tartózkodó rendőrök irányába. Nem sokkal később az ajtót betörve elfogták a párost. B. Márton ellen ezért indult „felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak” bűntettében eljárás.

Előzetes letartóztatásban

A vádlott azzal védekezett, hogy a fegyvert elejtette, így az véletlenül sült el, ám ezt az első fokon eljáró bíróság nem látta bizonyítottnak. Az első fokú ítélet kihirdetését követően B. Mártont – az ítélet súlyosságára tekintettel – előzetes letartóztatásba helyezték a másodfokú ítélet megszületéséig.


Előzmények:

Miskolc - Miskolcon vették őrizetbe a soroksári benzinkúton lövöldöző bűnözőket. tovább »

Miskolc - Miskolcon a Bajcsy-Zsilinszky utca egyik 3. emeleti lakásában, albérletben bujkált az a két férfi, akiket a rendőrök nagy erőkkel kerestek egy lövöldözés kapcsán. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában