Helyi közélet

2015.11.14. 16:53

A nap receptje: Parmezános, túrós gomba

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amilyen bonyolultnak hangzik, olyan könnyű elkészíteni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amilyen bonyolultnak hangzik, olyan könnyű elkészíteni.


Recept: Parmezános, túrós gomba

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • 10–12 darab gomba,
  • só,
  • vaj,
  • 2 nagy kanál túró,
  • petrezselyem vagy kapor,
  • parmezán sajt

  • Elkészítés:

    Válasszunk ki néhány szép, fehér és elég nagy gombát. Mossuk meg, majd egy kevés ideig citromos vízben áztassuk, hogy ne feketedjenek meg. Ezután egy serpenyőben addig hagyjuk a tűzön, amíg félig megpuhulnak, és mindegyikbe teszünk egy kis vajat és sót. A szárakat feldaraboljuk és vajban, sóban megpirítjuk. A megaprított túrót összekeverjük a pirított szárral, míg egészen masszás állaga lesz, és hozzáadjuk a petrezselymet vagy a kaprot, majd ezzel megtöltjük a gombákat. Parmezánnal megszórjuk, lekenjük egy kis vajjal a tetejüket, majd sütőben pirosra sütjük.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában