2015.11.14. 16:53
A nap receptje: Parmezános, túrós gomba
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amilyen bonyolultnak hangzik, olyan könnyű elkészíteni.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amilyen bonyolultnak hangzik, olyan könnyű elkészíteni.
Recept: Parmezános, túrós gomba
Hozzávalók:
Elkészítés:
Válasszunk ki néhány szép, fehér és elég nagy gombát. Mossuk meg, majd egy kevés ideig citromos vízben áztassuk, hogy ne feketedjenek meg. Ezután egy serpenyőben addig hagyjuk a tűzön, amíg félig megpuhulnak, és mindegyikbe teszünk egy kis vajat és sót. A szárakat feldaraboljuk és vajban, sóban megpirítjuk. A megaprított túrót összekeverjük a pirított szárral, míg egészen masszás állaga lesz, és hozzáadjuk a petrezselymet vagy a kaprot, majd ezzel megtöltjük a gombákat. Parmezánnal megszórjuk, lekenjük egy kis vajjal a tetejüket, majd sütőben pirosra sütjük.