Helyi közélet

2015.11.04. 17:41

A hónap végéig megjönnek az új buszok

Miskolc - Az MAN-flotta dizájnban olyan lesz, mint a Skoda villamosok, és a kamerákon kívül WIFI is lesz rajta.

Miskolc - Az MAN-flotta dizájnban olyan lesz, mint a Skoda villamosok, és a kamerákon kívül WIFI is lesz rajta.

Még novemberben Miskolcra érkezik az MAN buszflotta, ezért az MVK telephelyén már épül az új buszok tankolására is alkalmas CNG üzemanyagkút, az Új Széchenyi Terv pályázati támogatásával – tudta meg az Észak-Magyarország.

– Ez azért fontos, mert az üzemszerű működéshez szükségünk van az üzemanyagkútra. Az MAN Miskolcnak gyártott új csuklós és szóló buszai ugyanis sűrített földgáz üzemű járművek lesznek, azaz CNG buszokat vásárol Miskolc – nyilatkozta ennek kapcsán Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Környezetvédelmi szempontok?

– Ez környezetvédelmi szempontból ismét jelentős lépés, hiszen a jármű motorja megfelel az Euro VI szabvány környezetvédelmi követelményének, és a CNG-technológiának köszönhetően csökken a közösségi közlekedés miatti szén-dioxid-kibocsátás, a dízeljárművek kipufogófüstjében lévő ártalmas apró részecskék légkörbe kerülése pedig gyakorlatilag megszűnik.

Kiderült: a szállításuk várhatóan november közepén, végén kezdődik két MAN gyárból, a törökországi Ankarából – innen jönnek a csuklós – és a lengyelországi Poznańból – innen pedig a szóló buszok.

Pásztor Imre elmondta azt is, hogy a napokban az MVK munkatársai e két helyszínen gyártásközi ellenőrzésen tekintették meg a készülő járműveket.

ÉM-JLI


A buszokról

A környezetbarát buszok alacsony padlósak és klimatizáltak lesznek, alacsony zajterhelés és magas fokú biztonság jellemzi őket. A szólón 31 ülő-, 54 álló- és 1 mozgáskorlátozottak számára kialakított hely, a csuklóson 42 ülő-, 113 álló- és szintén egy mozgáskorlátozottak számára kialakított hely lesz. A villamosokhoz hasonlóan ingyenes WIFI és valós idejű utastájékoztatás is lesz a tervek szerint, és a buszokat is felszerelik kamerarendszerrel. Dizájnját tekintve pedig a villamos fog „visszaköszönni” az aszfaltról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában