Helyi közélet

2015.10.30. 21:29

Szimbiózis Alapítvány: Valódi munkát biztosítanak

Miskolc - A Szimbiózis újabb varázslata: három új beruházás, újabb 34 munkahely.

Miskolc - A Szimbiózis újabb varázslata: három új beruházás, újabb 34 munkahely.Sajt- és bonbonkészítés, szappanfőzés, gombatermesztés és turisták kalauzolása – többek között ez lesz a munkája annak a 34 megváltozott munkaképességű alkalmazottnak, akik a miskolci Szimbiózis Alapítvány farmján dolgozhatnak.

Az utóbbi években egyre több megváltozott munkaképességű tud elhelyezkedni, de még mindig körülbelül csak minden tizediknek jut munka. A foglalkoztatásban elöljár a Szimbiózis Alapítvány, illetve kft.-je. Az alapítvány elnöke, Jakubinyi László úgy tartja, hogy a segítő szakmáknak nem "túlvédeniük" kell a fogyatékossággal élő embereket, hanem biztosítani számukra is a munka lehetőségét. Ezt szolgálja a három új létesítményük is. A Pénteki átadáson részt vett Nyitrai Imre Helyettes államtitkár és Kriza Ákos polgármester is.

A Baráthegyi manufaktúra projekt keretében kapott 67,4 millió forint támogatást élevező beruházással 15 megváltozott munkaképességű, köztük 6 autizmussal élő részére teremtettek új munkahelyet. A célcsoport tagjainak felkészítése meghatározó része volt a pályázatnak. A 15 célcsoporti tag csokoládé bonbon készítő, szappanfőző és merített papír készítő képzésen is részt vett. Az új épület a tejfeldolgozás mellett több tevékenységnek is otthont ad majd: az emeleti szinten egy kézműves műhelyt (gyertyaöntés, szappankészítés), egy irodát és egy üzlethelyiséget is kialakítottak.

Az „Élő Kalendárium” projekt majorságának újabb attrakciója, a faszerkezetű diósgyőri játszóvár 11 megváltozott munkaképességű, ebből 5 autizmussal élő személy számára biztosít munkahelyet.

A harmadik átadott beruházás a 18 millió forint támogatásból megvalósult, zöldségtárolóval és öltözővel kiegészült gombatermesztő. Itt 8 megváltozott munkaképességű embernek ad munkát.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában