Helyi közélet

2015.10.12. 15:48

Most a Miskolci Elvis támogatja Marilyn tanulását

Miskolc - A két sztár egy pár, gyermekük pedig Priscilla, aki már fellép velük a show-ban.

Miskolc - A két sztár egy pár, gyermekük pedig Priscilla, aki már fellép velük a show-ban.

Persze a Miskolci Elvisről van szó, akit már lapunk is többször bemutatott, és az ő feleségéről, Titka Gittáról, aki Marilyn Monroe-ként a színpadon is társa az imitátornak.

Az idén tíz éve, hogy együtt lépnek fel és Elvis–Marilyn show-jukkal szórakoztatják a közönséget. De nem csak a két világsztárt idézik meg, Elvis, alias Nádaski Attila, ha kell, Máté Péter, Frank Sinatra, Bono, Roy Orbison, John Lennon bőrébe bújik, míg felesége Marilyn mellett Cserháti Zsuzsát is kitűnően hozza, de az egykori Hungária zenekar számait is szívesen énekli, vagy éppen mulatós zenét, operettet ad elő.

„Már gyerekkoromban énekesnő szerettem volna lenni, hamarabb énekeltem, mint beszéltem” – meséli Titka Gitta. Először népdalokkal kezdte, sorra nyerte a versenyeket, majd a középiskolában is folytatta a zenetanulást. Később a Miskolci Nemzeti Színház énekkarába került, 400 jelentkezőből ötöt vettek fel, ő volt az egyik. Egészen 2004-ig énekelt ott, míg férje ki nem vette – fogalmaz. Attila ugyanis úgy gondolta, járják inkább a saját útjukat, hozzanak létre saját produkciót. Ez bevált, olyannyira, hogy jelenleg az országban egyedül ők csinálnak Elvis–Marilyn show-t.

Milyen más bőrébe bújni?

A két imitátor büszkén meséli, hogy ők már jóval a Sztárban sztár előtt kipróbálták, milyen más bőrébe bújni.

– „Igazából tényleg mi kezdtük el ezt, de nekem soha nem okozott nehézséget, hiszen tanultam színészetet, tudom függetleníteni magamtól a szerepet” – tudjuk meg Gittától. „Amit csinálok, az játék. Sok videófelvételt néztem Marilynről, amiből ellestem a mozdulatokat. Ő egy ikon volt, akit már sokan és sokféleképpen utánoztak. Én a színész énjét próbálom megfogni, a mozdulatait, a mimikáját, a testtartását” – fogalmaz. Érdekességként elmondta, Marilynnél a szőke paróka, a legendás fehér ruha elengedhetetlen, hiszen ezek beleégtek az emberek tudatába, ha ezek nélkül adná elő a díva számait, nem is tudná hova tenni a közönség.

Gitta, mikor nem Marilyn, tanul az egri főiskolán. Korábban évekig férjét támogatta, hogy lediplomázzon, most fordult a kocka, Attila segít, hogy megvalósíthassa az álmát.

„Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra járok. Fogyatékkal élő gyerekekkel szeretnék foglalkozni” – mondja.

A színpad persze örök számára, bár azon már gondolkodott, meddig lehet Marilyn.

Még három évig?

„Most 33 éves vagyok, a szőke színésznő 36 évesen halt meg. Igaz, láttam már idősebb Marilyn-imitátorokat is, volt, akit elfogadott a közönség, volt, akit nem. Meglátjuk…” – mosolyog.

De már a színpadi utánpótlással sincs gond, hiszen Attila és Gitta kilencéves lánya, Konstantin Priscilla 2,5 éves korától fellép velük. Eleinte a bohócműsorban szerepelt, de 6 évesen már önálló produkciója volt. A kislány zeneoviba járt, most pedig – a szülők szerint – Miskolc legjobb magánénektanáránál tanul.

Börtönklip

A Last Vegas cirkusszal közösen leforgatták ötödik klipjüket is, illetve Marilyn egy önállót és egyet közösen is. Ezeket a világhálón hamarosan megnézhetik az érdeklődők a korábbi klipekkel együtt. A legelső a Jailhouse rock volt, amelyet a miskolci Fazekas utcai börtönben forgathattak.„Ezt a számot annak idején megrendelésre tanultam meg, egy hétig küszködtem vele, de mára ez az egyik legnépszerűbb a fellépéseken” – emlékszik vissza Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában