Helyi közélet

2015.10.26. 20:03

Letették az esküjüket az új miskolci seriffek

Miskolc - Húsz közterületi rendész kezdheti meg munkáját Miskolcon.

Miskolc - Húsz közterületi rendész kezdheti meg munkáját Miskolcon.Kriza Ákos polgármester előtt tette le hivatali esküjét Miskolc Megyei Jogú Város húsz közterületi rendésze, vagy ahogy közkeletűen nevezik őket, a miskolci seriffek. Az új felügyelők a Kovács László Csaba vezette Miskolci Önkormányzati Rendészet égisze alatt végzik munkájukat: egy-egy választókörzetben teljesítenek majd szolgálatot.

Egy kerület, egy rendész

A miskolci közgyűlés idei áprilisi ülésén szavazta meg a seriff-rendszer bevezetését Miskolcon, a magyar nagyvárosok között elsőként, egyedülálló módon. A közgyűlési döntés értelmében tehát mostantól minden választókerületben dolgozik majd egy-egy állandó rendész, akikhez a miskolciak közvetlenül fordulhatnak segítségért. A felmérések is mutatják, hogy a miskolciak igénylik, hogy közvetlenül fordulhassanak problémájukkal valakihez.

Egy folyamat állomása

A hétfői ünnepélyes eskütétel alkalmával Kriza Ákos polgármester hangsúlyozta, hogy öt évvel ezelőtt a városvezetés azt tűzte ki célul, hogy élhető várossá alakítja Miskolcot. Ennek fontos eleme volt az önkormányzati rendészet megalakítása, tevékenységének folyamatos alakítása, bővítése. Mint kiemelte, a közterületi rendészektől azt várja, hogy tovább javul a városban élők biztonságérzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában