Helyi közélet

2015.10.01. 12:06

Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Ongán

Onga - Onga önkormányzata sikeresen pályázott a KEOP keretében meghirdetett „Közvilágítás energiatakarékos átalakítása” pályázati felhívásra, amelynek célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság növelése a közvilágítás villamos­energia-felhasználásában.

Onga - Onga önkormányzata sikeresen pályázott a KEOP keretében meghirdetett „Közvilágítás energiatakarékos átalakítása” pályázati felhívásra, amelynek célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság növelése a közvilágítás villamos­energia-felhasználásában. Az építési munkák keretében a közvilágításban alkalmazott 544 darab lámpatestből a korszerűtlen világítótestek cseréje valósult meg korszerű, energiatakarékos LED-es megvilágításra. A fejlesztés eredményeként az érintett tér- és útvilágítási hálózat energiafogyasztása évente 40,25 százalékkal csökken, ami a jelentős költségmegtakarítás mellett hosszú távon csökkenti a város ökológiai lábnyomát, hozzájárulva a környezettudatosabb szemléletmód kialakításához és alkalmazásához. A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően a 23 098 379 forintos beruházáshoz 100 százalékos támogatást kapott az önkormányzat. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában