Helyi közélet

2015.10.20. 16:05

Nincs bocsánat

<em>Az elmúlt napok hírei között szerepel, hogy jogerős bírói döntés kötelezte a nagyobbik kormánypártot, kérjen bocsánatot a Magyar Helsinki Bizottságtól egy két évvel ezelőtti sajtótájékoztatón elhangzott vád miatt</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Az elmúlt napok hírei között szerepel, hogy jogerős bírói döntés kötelezte a nagyobbik kormánypártot, kérjen bocsánatot a Magyar Helsinki Bizottságtól egy két évvel ezelőtti sajtótájékoztatón elhangzott vád miatt. Pap Gyula jegyzete.

A kormánypárt eleget is tett a kötelezettségnek, elismerte, hogy szóvivője alaptalanul próbálta lejáratni a bizottságot, megsértette jó hírnevét azzal, hogy ok nélkül terjesztette: külföldi spekulánsok finanszírozzák cserébe azokért a megállapításokért, amelyeket kritikaként fogalmaznak meg a kormányzattal szemben. Eddig rendben is lenne, illetve dehogyis van rendben.

Az ítélet nem terjed ki azokra a civil szervezetekre, amelyeket ily módon „egy kalap alá vett” a szóvivő a bizottsággal, megkérdőjelezte civil legitimitásukat, hiteltelenné igyekezett tenni tevékenységüket. Az inkriminált körben kis túlzással benne van az összes állami háttérrel nem gyanúsítható szervezet, hosszú idő óta, rendszereken átívelően a közéletet monitorozó és számos jogos kritikát gyakorló aktivista.

Az „aki nincs velünk, ellenünk van” érvelés ismerős, elveszi a jogalapját az egyre gyakrabban elhangzó feltevésnek: még nem tartunk ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában