Helyi közélet

2015.10.18. 19:38

Interjú - Mező Misi (Magna Cum Laude)

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Magna Cum Laude frontembere Mező Misi volt, aki sok-sok érdekességet osztott meg az olvasókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Magna Cum Laude frontembere Mező Misi volt, aki sok-sok érdekességet osztott meg az olvasókkal.

Szabi: Hogy érezted magad Miskolcon Misi?

Mező Misi: Hihetetlen jó érzés volt (ismét) Miskolcon fellépni a Budapest Bár koncertjén. A Helynekemben azelőtt még sosem jártam, de nagyon elragadó közönség jött össze az este folyamán ami kellőképp megadta a buli hangulatát. Szerettük!

Szabi: Mező Misi és a Budapest Bár. Hogyan jött a közös munka?

Mező Misi: Farkas Robi barátom szinte a semmiből hívott fel és kérdezte meg lenne-e kedvem csatlakozni a zenekarához, a válaszom persze nem meglepő egy nagy igen volt. Így több mint egy éve jelen vagyok a zenekarban, ahol fantasztikus dolog ezekkel a kiváló muzsikusokkal együtt játszani. A munkafolyamat része, hogy kitaláljuk mi kerüljön lemezre. Közösen meghangszereljük a nótákat, úgyhogy nekem ez egy elég komoly zenei kalandozás a Magna mellett.

Szabi: Térjünk át a Magna Cum Laude dolgaira. Milyen nyár van mögöttetek?

Mező Misi: Rengeteget muzsikáltunk a nyáron, így nem lehet okunk panaszra. Javarészt fesztiválok és szabadtéri megmozdulások jellemezték a szezonunkat. Most jönne a pihenő, de mi nem ezt tesszük, hiszen jönnek a club koncertek amit éppúgy élvezünk mint egy fesztiválos megmozdulást. Egy miniturné keretén belül pedig a Magyar Virtuózokkal lesz több szimfónikus fellépésünk, akikkel egyébként már van közös élményünk, hisz a Margit-szigeten kiváltképpen jól sikerült a fellépésünk. A szokásos szilveszter előtti Magna Cum Laude koncert sem marad el. Csak idén egy új helyszínen, a Budapest Kongresszusi Központban az Unicef-el karöltve lesz megtartva a jótékonyság jegyében.

Szabi: Zenei fronton várható újdonság?

Mező Misi: Nagyon nem szoktunk előre tervezni, adja majd magát 2016. Általában jellemző a Magnára, hogy nem minden évben jelentetünk meg új lemezt, hanem mindig van másfél-két év kihagyás a megjelenések között. Nem szeretnénk olyan albumot készíteni amit nem tudunk százszázalékosan vállalni. Az ötletelés és stúdiózás folyamatos, amint új lemez érkezik mindenképp szólunk időben.

Szabi: Láthatunk-e még tehetségkutató műsorban zsűrizni?

Mező Misi: Részemről két műsorról volt szó, a Rising Star volt a második. Ezzel együtt nem hiszem, hogy meg lehet állandóan újulni, azt pedig nem szeretném, hogy megunjanak a nézők.

Szabi: Szegény családból származol. Megtanultál bánni a pénzzel?

Mező Misi: Sosem tudtam. Amikor még nem volt családom, és nem tartoztam senkinek elszámolással, illetve felelősséggel, akkor más dolgokra költöttem a pénzt, de mindig elment. Pont azért, mert szegény családban nőttem fel. Amikor már megtehettem, akkor megvettem magamnak az összes olyan dolgot, amelyről korábban csak álmodoztam. Miután megszületett a kisfiam, már félreraktam az egómat és most már a családi vágyak teljesítésére fordítom azt a pénzt, amit megkeresek.

Szabi: Tervek?

Mező Misi: Idén a karácsonyi koncert és a szimfónikus turné lesz, ami ki fogja tenni az időnk nagy részét. De csináljuk "Második Műszak" zenekart is, ami a A Csík és a Rackajam zenekarok tagjaiból alakult "szabadidős banda." Jövőre pedig lesznek meglepetések, szóval tessék készülni ránk!

Köszönöm Szabi!

Szabi: Köszönöm Misi, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában