Helyi közélet

2015.10.06. 12:16

Interjú: Aranyosi Péter

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Dumaszínház oszlopos tagja Aranyosi Péter volt, aki többek között mesélt hamarosan debütáló új önálló estjéről is a miskolci hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Dumaszínház oszlopos tagja Aranyosi Péter volt, aki többek között mesélt hamarosan debütáló új önálló estjéről is a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Hogy telt a nyarad Peti?

Aranyosi Péter: Csendes, forró és nagyon jó nyár volt, ha röviden kéne megfogalmazni. A gyermekeim edzőtáborozni jártak, szóval minden reggel és este készenlétben voltam, mint szállító. Aztán volt egy hét Törökország, ami ugyancsak kellemesen telt, de fellépések is színesítették a nyaramat, hisz ott voltunk Balatonfüreden a "DumaFüred" fesztiválon, ami egyébként a Dumaszínház saját szervezése és minden évben remek hangulat veszi körül a rendezvényt, ezenfelül egy-két falunapot is elvállaltam, hogy lelkileg eléggé össze legyek roncsolódva.:)

Szabi: A napokban Miskolcon Müller Péter Sziámi zenekara látott vendégül egy közös fellépésre, hogyan jött az ötlet?

Aranyosi Péter: Halálos rajongója vagyok Petinek és zenekarának, egyszóval imádom a Sziámi dalait gyerekkorom óta. Ezt tudta meg a kedves szervezőnk, aki a Sziámi dolgait is intézte és elhívta egyik önnálló estemre Pétert, ahol hamar összebarátkoztunk, onnantól kezdve pedig rendszeresen eljárt az estjeimre, ahol nagyon jól érezzük ilyenkor magunkat, persze részemről egy kis csipkelődés is irányul felé ezeken a fellépéseken, most pedig ezt úgy adta nekem vissza, hogy elhívott énekelni a szülővárosomba.

Szabi: Ha jól tudom hamarosan kész az új önálló ested?

Aranyosi Peti: Van a "Négybetűs szavak", amit Miskolcon már kétszer bemutattam és leginkább rólam meg a családomról szól, ugyanakkor érkezem egy ősbemutatóval a héten, ami "Borsodi homályos" címre keresztelt önálló estem lesz a Dumaszínház kistermében. A címválasztás is érdekes, hiszen így hívták anno Fábry Sanyi rádióműsorát amikor még Miskolcon rádiózott sok sok évvel ezelőtt. A Borsodi homályos leginkább barátokról szól majd és egy-két rokonról valamint a rengeteg miskolci élményről. :)

Szabi: Tervek?

Aranyosi Péter: Meg kell felelnem a napi szintű dumaszínház fellépéseknek, ezenkívül járom az országot a Négybetűs szavak c. estemmel és közben készülök a következőre, amit a héten mutatok be először. Emellett Dombival (Dombóvári István) van egy közös estünk is "Ketten az úton" címmel és ott van a duma jam amikor hárman vagyunk színpadon, azt is nagyon szeretjük.

Szabi: Köszönöm Peti, további sikereket neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában