Helyi közélet

2015.10.08. 18:44

Gazdátlanul folyik el a víz a Kazinczy iskolánál

Miskolc - Az MKMK szerint nem hozzájuk tartozik, a MIVÍZ szerint de.

Miskolc - Az MKMK szerint nem hozzájuk tartozik, a MIVÍZ szerint de.

Hónapok óta folyik a víz az iskola udvarán, annak a fának a közelében, amelyik az elmúlt héten rádőlt egy kislányra – ezzel kereste meg lapunkat több szülő is a miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskolából. Azt is tudni vélik, hogy az iskola már többször jelezte ezt a Miskolci Közintézmény-működtető Központ (MKMK) felé, de ott valamiért elakadt az ügy. Az iskolában is érdeklődtünk, de ott az MKMK-hoz irányítottak minket.

Ők nem rendelhették meg

– Az MKMK jelezte a MIVÍZ felé a vízfolyást, miután megállapították, hogy nem az intézmény vízellátását biztosító, fogyasztómérő utáni, karbantartásuk alá tartozó vezetékrendszeren keletkezett a sérülés – kaptuk a választ Hubicska Károlytól, az MKMK Műszaki Igazgatóság Ingatlanfenntartási osztályának vezetőjétől. Hangsúlyozta: „Ezekből adódik, hogy mi nem rendelhettük meg a javítási munkát, csak jelezhettük a meghibásodást, mint bármely állampolgár”.

Ezzel szemben a MIVÍZ Kft. mást állít: „A vízelfolyással kapcsolatban a MIVÍZ Kft. maradéktalanul eleget tett szolgáltatói kötelezettségének: műszeres mérést végzett az iskola karbantartóját is bevonva. Ennek során nem találtak a közüzemi hálózaton vízelfolyást, ellenben az iskola belső vezetékén meghibásodásra utaló jeleket fedeztek fel. Ezt közölték a műszaki karbantartóval is, aki azt tudomásul vette. A mérésről hivatalos jegyzőkönyv készült”.

A válaszokból tehát nem derül ki egyértelműen, hogy kinek a feladata lenne a vízfolyás megszüntetése. De a szülők arról beszélnek, a szivárgó víz is oka lehetett a fakidőlésnek.

Szakértői vizsgálat zajlik

Az osztályvezető szerint:

„Annak megállapítása, hogy a fa kidőlését mi okozhatta, a jelenleg folyamatban lévő szakértői vizsgálat lezárta után lesz lehetséges”.

A választ Koszticza Patrik, az MKMK vezetője annyival egészítette ki: „A vizsgálat eredményét megvárjuk, viszont teljesen egyértelmű, hogy a fa törzse egészséges volt. A nyáron a veszélyesnek ítélt fákat a kollégáim kivágatták, erről nem látszódott, hogy baja lenne. Jelenleg vizsgálat tárgya, hogy a gyökérzet miért volt gyenge (gombásodás hatása, korábban elhelyezett épülettörmelék hatása, esetleges vízalámosás hatása, vagy ezek együtt). Az eredményt közölni fogjuk önökkel”.

ÉM-NSZR


Miskolc - Felázott talajból még az egészségesnek látszó fa is kidőlhet.

Miskolc - Kikerült az intenzív osztályról és a Gyermek-egészségügyi Központ neurológiai osztályára helyezték át pénteken azt a kislányt, akire rádőlt egy tizenöt méteres fa hétfőn Miskolcon, a Kazinczy iskola udvarán.

Miskolc - Nem találták betegnek, sérültnek a hétfőn délután egy kisdiákra dőlő fát.

Miskolc - Koponyasérüléssel szállították kórházba a miskolci Kazinczy iskola kisdiákját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában