Helyi közélet

2015.10.16. 09:58

Gazdaságtudományi Kar: Huszonöt eseménnyel ünneplik a 25 évet

Miskolc - „Mérleg és kihívások” címmel rendez konferenciát a Gazdaságtudományi Kar.

Miskolc - „Mérleg és kihívások” címmel rendez konferenciát a Gazdaságtudományi Kar.Negyed évszázaddal ezelőtt indult Miskolcon – az országban harmadikként – egyetemi kari keretek között a közgazdászképzés. A 25 év alatt a Gazdaságtudományi Kar jelentős szerepet vívott ki a hazai, valamint a nemzetközi tudományos és gazdasági életben, így a régió meghatározó képző centrumává vált, hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. A kar munkáját a Felsőoktatási Minőségi Díj ezüst és arany fokozatával is elismerték. A kar a jubileumi tanév során egy 25 eseményből álló rendezvénysorozattal mutatja be múltját és jövőjét, melynek keretében lesznek évfolyam-találkozók, hallgatói szakmai napok, tehetséggondozó versenyek, nyári egyetemek, kartörténeti kiállítás és kutatási műhelymunkák.

Aktuális kérdések

A rendezvénysorozat meghatározó eseménye a Gazdaságtudományi Kar immár 9. alkalommal megrendezett, tegnap kezdődött Nemzetközi tudományos konferenciája „Mérleg és kihívások” címmel, melynek idén is a Hotel Palota Lillafüred ad otthont. A konferencia keretében a hazai és nemzetközi tudományos élet közel 200 kiváló képviselője folytat tanácskozást aktuális gazdasági kérdésekről. Az esemény szakmai rangját emeli, hogy otthont ad a Magyar Tudományos Akadémia két kihelyezett bizottsági ülésének, melyek témái a menedzsmentkutatás történetétől a felsőoktatás jövőkutatásáig terjednek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában