Helyi közélet

2015.10.26. 12:27

De ki vigyáz a szünetben a gyerekre?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az idén hosszú lesz az őszi szünet. Újdonság, hogy táborokat is szerveznek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az idén hosszú lesz az őszi szünet. Újdonság, hogy táborokat is szerveznek.

Hosszú lesz az őszi szünet, a kis­iskolások szülei törhetik a fejüket, hogy oldják meg gyermekük vagy gyermekeik felügyeletét. Edinának egy iskolás és egy óvodás kisfia van. Mint mondta, minden évben úgy tervezi a szabadságát, hogy maradjon az őszi és téli vakációra is. Lehet, hogy lenne más megoldás, de úgy gondolja, hogy a rohanós hétköznapok után jólesik a gyerekeknek és nekik is néhány nyugisabb nap. Az idén hosszú lesz az őszi szünet, október 23-ától november 1-jéig tart.

Ezt felismerve máris megjelentek az interneten a különböző táborozási lehetőségek. Mi is találtunk ezek közül szép számmal, bár Miskolcon egyetlen lehetőségre bukkantunk. Sport- és kalandtábor (napközi) Lillafüreden október 26-ától 30-áig. A tábor hirdetője délelőtti edzéseket ígér és délutáni kalandozásokat. Tízórait és ebédet, mindezt napi 4 ezer forintért vagy heti 16 ezerért. Aki időben jelentkezik, kedvezményt kap. Érdeklődtünk a tábor szervezőjénél, dr. Makkai Orsolya parkigazgatónál, aki elmondta, eddig 10 gyerek jelentkezett.

Épp a hosszú őszi szünet miatt gondoltak a táborra. És persze azért is, hogy bemutassák a DVTK különböző szakosztályait, hátha kedvet kapnak a gyerekek a rendszeres edzéshez.

Nem igénylik

Elvileg a tanítási szüneten az iskolák felügyeletet biztosítanak, de évek óta az a tapasztalat, hogy ezt a szülők nem igénylik. Az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskolában érdeklődtünk, ahol Éles Julianna igazgatóhelyettes elmondta, minden vakáció előtt megkérdezik a szülőket, szükségük van-e a felügyeletre. Ezt azonban senki nem igényli.

– A szülők különböző módon oldják meg gyermekük elhelyezését. Ahol otthon van az apa vagy az anya, ott nincs gond. Sokan a nagyszülők segítségét kérik, táborra azonban nemigen van pénz az őszi szünetben. A hosszú nyár az más, olyankor az állam által támogatott Erzsébet-táborban és a pályázati pénzből működő iskolai táborokban sok diák vesz részt – sorolta lapunknak az igazgatóhelyettes.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában