Helyi közélet

2015.10.28. 16:05

Bajnokjelölt

<em>Hillary Clintont, a demokraták elnökjelöltjét nevezték el így az Egyesült Államokban. Odaát ugyanis – bár csak egy év múlva voksolnak – már dúl a kampány, igaz egyelőre még mindenki a saját pártjában tolakszik minél előbbre. </em><strong>Kolodzey Tamás jegyzete.</strong>

Hillary Clintont, a demokraták elnökjelöltjét nevezték el így az Egyesült Államokban. Odaát ugyanis – bár csak egy év múlva voksolnak – már dúl a kampány, igaz egyelőre még mindenki a saját pártjában tolakszik minél előbbre. Kolodzey Tamás jegyzete.

Sok hölgyóriása volt már a világpolitikának (például Indira Gan­dhi, Margaret Thatcher, Golda Meir, Medeleine Albright, Angela Merkel), Földünk legerősebb országát azonban még soha nem irányította a szebbik nem képviselője. Most áll a zászló a volt szenátornak és külügyminiszternek, aki férje, Bill Clinton elnöksége idején Amerika első hölgye-asszonya volt.

Az amerikaiaknak bajnokra van szükségük és leszek a bajnok – mondta Clintonné, aki ellentmondásos alakja a tengerentúli elitnek. Felkészültségét és szakmai tudását senki nem vitatja, („ura” elhíresült nőügyét is méltósággal viselte), de bírálói szerint egyszerre ellenszenves és rosszindulatú, arctalan és botrányhős.

Rákiabálják, hogy külügyérként saját e-mail-­címéről levelezett, öltözködése nem követi a divatot, néha nyúzott, hajviselete igénytelen, s ahová belép, megfagy a levegő. Ezért mostanában állandóan mosolyog, viccelődik, süt, főz, mosogat és takarít. Ha elnök lesz, Bill első férjként áll az oldalán, s elképzelhető, éppen erre vágynak az amerikaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában