Helyi közélet

2015.10.25. 20:45

Áldó Krisztus-szobor Tarcal felett a hegyen

Tarcal - Hófehér kőből formázott, hegytetőn álló, majd tíz méter magas áldó Krisztus szoborhoz Tarcalon most már zarándokút és panorámasétány vezet.

Tarcal - Hófehér kőből formázott, hegytetőn álló, majd tíz méter magas áldó Krisztus szoborhoz Tarcalon most már zarándokút és panorámasétány vezet.

Pénteken avatták fel a szobort környező parkot, amely hétszáz millió forintból készült el, és olyan egyedülálló látványossághoz és zarándokturisztikai létesítményhez juttatja Hegyalját, amelynek párja nincs Európában. Butta László polgármester elmondta,hogy Petró Attila magánadománya volt az öt darab, egyenként ötven tonnás kőtömbből álló szobor, amely már 2015-ben a talapzatán állt.

Az avatóünnepségen részt vett Soltész Miklós az EMMI államtitkára, Mengyi Roland a térség országgyűlési képviselője, és a megyei közgyűlés elnöke, Török Dezső is. Mindannyian hangsúlyozták, hogy a szobor és környezete nemcsak turisztikai attrakció, hanem egyben a helyi összefogás eredménye is. Szimbóluma annak, hogy társadalmunk, de egész Európa is a keresztény értékeknek köszönhetően maradt fenn napjainkig és a jövője is elképzelhetetlen ezen értékek ápolása nélkül. Különösen most jelképes ez, amikor Európát soha nem látott bevándorlási hullám ostromolja – mondta Soltész Miklós.

Butta László hangsúlyozta, hogy ez valóban fantasztikus helyen álló és egyedülálló panorámát, környezetet kínáló sétány és park a szoborral nem jöhetett volna létre sokak áldozatvállalása nélkül.

A teljesség igénye nélkül: Petró Attila mellett számos cég, a Colas Északkő, a Nyír-Márvány Kft. és még miskolci partner, a Fux Zrt. is jelentősen hozzájárult a vállalkozás sikeréhez. A sétányt ökumenikus szertartás keretében szentelték fel.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában