Helyi közélet

2015.10.16. 14:39

A nap receptje: Korpaciberés tyúkhúsleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vőfélyi szólás szerint „itt van már a leves, a tészta benne keves”. Ez a leves azonban igen sűrű és gazdag.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vőfélyi szólás szerint „itt van már a leves, a tészta benne keves”. Ez a leves azonban igen sűrű és gazdag.


Recept - Korpaciberés tyúkhúsleves

  • Elkészítési idő: 135 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • 2,5 liter víz,
  • 1 liter korpacibere,
  • 1 közepes méretű tyúk,
  • 1 kisebb hagyma,
  • egy köteg laboda, kapor, petrezselyemzöld, lestyán, metélt,
  • 1 tojás,
  • só,
  • annyi liszt, amennyit felvesz

  • Elkészítés:

    Amíg a tyúk fő, elkészítjük a metéltet: a tojást összekeverjük tejjel vagy vízzel, sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Tésztát kavarunk belőle, ezt késfok vastagságúra kinyújtjuk, és nagyon vékony metéltre vágjuk. Amikor a tyúk megfőtt, leszűrjük a levest és hozzátesszük a metéltet, majd néhány percig még főzzük. Külön felfőzzük a korpaciberét, a megfőtt metéltre öntjük, és hozzátesszük a felszeletelt húsdarabokat és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában