2015.10.16. 14:39
A nap receptje: Korpaciberés tyúkhúsleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vőfélyi szólás szerint „itt van már a leves, a tészta benne keves”. Ez a leves azonban igen sűrű és gazdag.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vőfélyi szólás szerint „itt van már a leves, a tészta benne keves”. Ez a leves azonban igen sűrű és gazdag.
Recept - Korpaciberés tyúkhúsleves
Hozzávalók:
Elkészítés:
Amíg a tyúk fő, elkészítjük a metéltet: a tojást összekeverjük tejjel vagy vízzel, sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Tésztát kavarunk belőle, ezt késfok vastagságúra kinyújtjuk, és nagyon vékony metéltre vágjuk. Amikor a tyúk megfőtt, leszűrjük a levest és hozzátesszük a metéltet, majd néhány percig még főzzük. Külön felfőzzük a korpaciberét, a megfőtt metéltre öntjük, és hozzátesszük a felszeletelt húsdarabokat és az apróra vágott petrezselyemzöldet.