Helyi közélet

2015.10.20. 14:16

"A csoda bennünk van"

Mezőkövesd - Ezzel a címmel tartottak író-olvasó találkozót nemrégiben Mezőkövesden.

Mezőkövesd - Ezzel a címmel tartottak író-olvasó találkozót nemrégiben Mezőkövesden.A rendezvény vendége Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíró és író volt. A számos könyv szerzője és a Nők Lapja rendszeres írónője a találkozó során mesélt pályája kezdetéről, kedvenc műfajairól, témáiról. Beszélt a 2014-ben megjelent „A kifutófiú szerelme – Elfeledett képek” című könyvéről is. Az egyebek mellett Prima Primissima és Pulitzer-díjas írónő elmesélte, hogy régi fényképet látott és kapott az ismerőseitől, a fotók mögé elképzelt egy-egy történetet. A képek között volt olyan, amely saját gyermekkorát idézte, amely alapján megszületett az adott elbeszélés. Így a fotók és a hozzájuk írt szövegből, történetből állt össze a legutóbb kiadott műve.

Schäffer Erzsébetről megtudhattuk, hogy leginkább az emberi sorsok ragadják meg, azokat örökíti meg legszívesebben. Emellett szívesen készít riportot, interjút, illetve olykor az egyoldalas útiírások sem állnak tőle messze.

A 14 könyvet és 5 hangos könyvet megjelentető író fontosnak tartja az író-olvasó találkozókat, és amíg megteheti, minden lehetőséget megragad, hogy részt vegyen ezeken a fórumokon. Szeret személyesen beszélgetni olvasóival, lendületet ad számára az emberek érdeklődése, szeretete.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában