Helyi közélet

2015.09.10. 14:24

Színezd át a perecesi színpad betonkerítését!

Miskolc -  2010-ben újult meg a perecesi szabadtéri színpad, ami betonfalakkal van körülvéve, ezt lenne jó kiszínezni.

Miskolc -  2010-ben újult meg a perecesi szabadtéri színpad, ami betonfalakkal van körülvéve, ezt lenne jó kiszínezni.

Régóta szerettünk volna pályázni valami hasonlóra, erre van most a pályázat diákoknak, illetve bárkinek, akit érdekel a lehetőség. Ez azt jelenti, hogy van festék és eszköz, és ugye a hatalmas terület, amelyre várjuk a pályaműveket, és ahová a Bányász Kulturális Egyesületen és akár rajtunk keresztül is lehet jelentkezni – tájékoztatta lapunkat Darázs Richárd, az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület elnöke.

Mint megtudtuk, a festést gyakorlatilag a jövő héten el lehet kezdeni, a pályaművek beérkezését követően azonnal. Nincs megkötés: lehet perecesi ábrázolás, bányászok, természet, de valójában bármilyen témát szívesen látnak. A szabadtéri színpadon egyébként augusztusban volt mozgás, hiszen fellépett a helyi fúvószenekar és egy kicsit a ’60-as éveket idézték. Közben közösségi filmeket is forgatnak, forgattak Perecesen.



Filmet forgatnak, bemutatják

Az Átjáró Egyesület is mocorog. Nemrégiben ért véget az Avasi Borút Egyesülettel egy munkájuk, és több más film is, így azt a CineFest Nemzetközi Filmfesztiválon be is mutatják (szeptember 12.) a nagyközönségnek. Ugyanakkor október 2–3-án az Avasi Kilátónál és a Weidlich-udvarban is feltűnnek az átjárósok, hiszen akkor lesz az Utánam srácok fesztivál. Könyveket, kiadványokat is bemutatnak, elég csak az Avasi macskakövekre gondolni. (Legalább hármat ígér Darázs Richárd.) Ez a fesztivál az idei utolsó nagy rendezvénye az egyesületnek.

És ha film. Az egyik, amelynek Utas és borvirág a címe, a történelmi Avason játszódik.

– A sztori szerint egy múltból érkező ember kerül az Avasra és a mai „ottani helyzettel” – nyilván sarkítva – találkozik, azaz kurvákkal és huligánokkal is. A szereplők amatőrök, mások mellett az Átjáró Egyesület tagjai – mesélte Darázs Richárd, aki azt is elárulta az Észak-Magyarországnak, hogy a tavalyi nyár nagyon kusza volt, hiszen több projektünk futott, és újabbak is kezdődtek el. 2015 sikeres számunkra: több kiadványunk megjelent, és vár kiadásra.



Elismernek minket

– Végig tudtuk vinni a KAMA projektünket is, és a Kertek alatt fesztivált is megrendeztük! – büszkélkedett. – A két fesztiválunkat a jövőben is szeretnénk megrendezni! Ugyanakkor tudjuk folytatni az Átjáró folyóiratot és az Egyszer volt sorozatot is. A Miskolc város napján kapott díjnak rendkívül örülünk, hiszen ezzel helyi szinten is elismertek bennünket.

ÉM - JLI


Hol lehet? Itt lehet!

A falfestésről érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet: Bányász Kulturális Egyesület: 46/439-933, 70/774-9858.Az ötleteket, rajzokat, fotókat, montázsokat a 3518 Miskolc, Bollóalja u. 160., vagy a [email protected] címre várják.

Határidő: 2015. szeptember 30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában