Helyi közélet

2015.09.21. 09:35

Rajzoló robotokat építettek Miskolcon

Miskolc - Nem mindennapi programra várták a kalandvágyó fiatalokat a Pannon-tenger Múzeumába szombaton.

Miskolc - Nem mindennapi programra várták a kalandvágyó fiatalokat a Pannon-tenger Múzeumába szombaton.Az Ericcson K+F központjában a Kutatók Éjszakáján világrekordot szeretnének dönteni: az eddigi legnagyobb, firkarobotokkal telerajzolt felületet szeretnének létrehozni. Ezért a cég megbízásából járják néhányan az országot, hogy az arra vállalkozó fiatalokkal minél több firkarobotot készíttessenek el, amelyek begyűjtésével aztán létrejöhet a nagy attrakció. Az egyik ilyen helyszín volt szombaton a miskolci Pannon-tenger Múzeum. Csakhogy a technika megtréfálta a budapesti szervezőket, s elromlott az autójuk.

Így pár óra késéssel értek a helyszínre, néhány látogatónak kedvét szegve. Jól jártak viszont például a budapesti Madách Imre Gimnázium kilencedikesei, akik épp Miskolcon kirándultak, mintegy véletlenül csöppentek bele az eseménybe.

Hurkapálca, ragasztó, csipesz, üveg, egy kis műanyag, apró, elemekről működő motorok, s már kezdhették is az alkotást. Minden egyes robotért oklevél és meghívás járt a szeptember 25-i világrekorddöntési kísérletre az Ericsson K+F központjába. Mint Zsiros László Róbert szervező elégedetten nyugtázta, Miskolcon sok egyedi megoldás született.

Izgalmas, érdekes

Az viszont máris bizonyos, mint azt egy pesti diák, Kalántai Linett megfogalmazta, hogy ilyen érdekes feladatokkal talán még a fizika órát is vonzóvá lehetne tenni. Ő maga olyan kedvet kapott, hogy két különböző robotot is megkonstruált.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában