Helyi közélet

2015.09.04. 18:05

NMHH: iskolák is jelentkezhetnek a Neumann-pályázatra

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Iskolák is jelentkezhetnek a médiatanács Neumann-pályázatára, mely a közszolgálati tartalmú online műsorszámok gyártását támogatja - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki közleményében.

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Iskolák is jelentkezhetnek a médiatanács Neumann-pályázatára, mely a közszolgálati tartalmú online műsorszámok gyártását támogatja - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki közleményében.

A pályázat idei keretösszege 27 millió forint, amiből ötmilliót különítettek el a határon túli pályázók részére, kétmillió pedig a tavalyi keret maradványaként használnak majd fel. Egy pályázó pályázatonként legfeljebb egymillió forint támogatást nyerhet el. A jelentkezők a közzététel napjától folyamatosan, a keretösszeg kimerüléséig pályázhatnak.

Az első fordulóban október 8-áig lehet beadni az anyagokat, melyeket a bírálóbizottság ezután havonta értékel. A Magyar Média Mecenatúra program más pályázataitól eltérően a Neumann-pályázaton nem előírás, hogy kizárólag regisztrált filmelőállítók jelentkezhetnek. Pályázhat közép- és felsőoktatási intézmény, alapítvány, egyesület is a gazdasági társaságok mellett, ha van lekérhető médiaszolgáltatásra jogosultsága, vagy szándéknyilatkozatot hoz ilyen jogosultsággal rendelkező szolgáltatótól - említik meg.

Jelezték: nyitott a pályázat a határon túli pályázói - természetes vagy jogi személy vagy más szervezet - kör előtt is, ha van szándéknyilatkozata magyarországi, lekérhető médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatótól. Előnyben részesül, aki gyermek- és ifjúsági témában nyújt be pályázatot, ha akadálymentesíti a műsorszámot vakok, gyengén látók, illetve siketek és nagyothallók számára, továbbá vállalja a tartalom angol felirattal ellátását. Ugyancsak előnyt jelent, ha kortárs zenét használ a pályázó. Utaltak arra is: a testület 2012 óta 59 esetben adott ilyen támogatást.

A közlemény szerint arról is döntöttek a testület e heti ülésén, hogy az október 10-én tartandó X+1. Göcsej Filmszemlén 600 ezer forintot ajánl fel a Médiatanács néhai elnökéről, Szalay Annamáriáról elnevezett fődíj elnyerője számára, valamint 300-300 ezer forintot a legjobb kisjátékfilm, a dokumentumfilm és a filmetűd alkotójának. A testület a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon a legígéretesebb tehetségű pályakezdő animációs alkotónak járó Macskássy Gyula-díj, valamint a George Palról elnevezett közönségdíj mellé 500-500 ezer forintos hozzájárulást ad.

Negyedik alkalommal rendez animációs seregszemlét az Illyés Gyula Gimnázium Alapítvány és a Manifeszt Egyesület Budaörsön, idén október 21-24. között. A Médiatanács a Budapesten november 5-8. látogatható XII. Aranyszem Operatőr Fesztivált 500-500 ezer forintos díjakkal támogatja, felajánlva azokat négy kategória - a dokumentum-, a kisjáték-, a természet- és a tévéfilm - győzteseinek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában