Helyi közélet

2015.09.15. 18:27

Autómentes Nap Miskolcon - Mottó: Válassz, válts, variálj!

Miskolc - Szerdán kezdődik és az Autómentes Nap lesz a fő eseménye az idei Mobilitás Hétnek.

Miskolc - Szerdán kezdődik és az Autómentes Nap lesz a fő eseménye az idei Mobilitás Hétnek.

Szerdán reggel hagyományosan az úgynevezett „eljutási versennyel” indul az eseményfolyam, lesznek városrészi mobilitási napok is, és az Autómentes Napon lezárás jelzi az autósok számára, hogy néha érdemes a slusszkulcsot otthon hagyni, s más, a környezetre, egészségre hasznos közlekedési módot választani.

Több érdek mentén

Miskolc immár tizenötödik alkalommal csatlakozott az európai kezdeményezéshez, melynek segítségével évről-évre egyre több ember próbálják felhívni a közlekedés okozta környezeti, egészségi hatásokra, az ésszerű autóhasználatra, a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozata az idén a Válassz, válts, variálj! gondolat köré szerveződik. Az idei kampány ösztönzi az embereket, hogy kombinálják a közlekedési módokat, mivel ez gyakran gyorsabb és kellemesebb utazást eredményez. Ha okosan választjuk meg a közlekedési eszközt, azzal pénzt takaríthatunk meg, javíthatjuk az egészségi állapotunkat és védhetjük a környezetet.

ÉM-SZB


Nyitóprogram

Szeptember 16., szerda, 7.00–8.30, miskolci Városház térEljutási verseny (villamos, autóbusz, autó, kerékpár, futó):

  • 7.10 Felső-Majláth–Városház tér közötti útszakaszon
  • 7.16 Repülőtér–Egyetemváros közötti útszakaszon
  • 7.00–8.30 Jutalom reggeli a Városház téri „Kerékbárban” a kétkerekező városlakóknak (forró kávé, kakaó, péksüti, gyümölcs)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában