Helyi közélet

2015.09.03. 17:56

Közgazdász-vándorgyűlés - Megkezdődött a közgazdászok 53. vándorgyűlése Miskolcon

Miskolc, 2015. szeptember 3., csütörtök (MTI) - A fejlődésre és a felzárkózásra fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 53. Közgazdász-vándorgyűlése, amelyet tíz év után ismét Miskolcon tartanak, a három napos tanácskozást csütörtökön nyitották meg.

Miskolc, 2015. szeptember 3., csütörtök (MTI) - A fejlődésre és a felzárkózásra fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 53. Közgazdász-vándorgyűlése, amelyet tíz év után ismét Miskolcon tartanak, a három napos tanácskozást csütörtökön nyitották meg.

Kovács Árpád, az MKT elnöke a megnyitón felidézte, hogy 1962-ben Miskolcon alakult meg a társaság első megyei szervezete, a közgazdasági képzés pedig a Miskolci Egyetemen 25 évvel ezelőtt indult.

Mint mondta: a szakmának a vándorgyűlés a legnagyobb, legrangosabb rendezvénye. A tíz évvel ezelőtti miskolci rendezvényen egyebek mellett az ország uniós felzárkóztatásáról, az államháztartás helyzetéről és a külgazdaság előtt álló feladatokról tanácskoztak - idézte fel.

Bihall Tamás, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke, a megyei kereskedelmi és iparkamara (Bokik) elnöke Miskolc elismerésének nevezte, hogy a közgazdász szakma képviselői, bankárok, vállalati vezetők itt vitatják meg az elmúlt év gazdasági történéseit, valamint azokat a kihívásokat, amelyek előtt áll az ország.

Kiss János Miskolc alpolgármestere is úgy fogalmazott: a város elmúlt években elért eredményeinek is köszönheti, hogy ismét otthont adhat a vándorgyűlésnek. A borsodi megyeszékhelyen az előző önkormányzati ciklus óta több mint 92 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg - idézte fel. Hozzátette, a közeljövő infrastrukturális, és fejlesztési beruházásainak köszönhetően Miskolc gazdaságilag még inkább meghatározó nagyvárosa lehet az országnak. Az irány jó, ezt az is mutatja, hogy nemcsak közpénzek áramlottak ide, hanem európai léptékkel mérve is meghatározó vállalatok, sőt, világcégek telepedtek meg - hangsúlyozta.

A fejlődést szavai szerint az is mutatja, hogy 2010 januárja óta nyolcezerrel csökkent az álláskeresők száma Miskolcon. Az a kormányzati döntés pedig, hogy Miskolc lesz az egyik kiemelt gazdasági és fejlesztési központja Magyarországnak, szintén azt igazolja, hogy "jó irányba tartunk, és a megfelelő döntéseket hoztuk meg" - tette hozzá.

Kovács Árpád a megnyitón közgazdasági életműdíjat adott át a 90 éves Kopátsy Sándor közgazdásznak, és méltatta a professzor munkásságát.

- MTI -


Miskolc, 2015. szeptember 3., csütörtök (MTI) - A bankszektorban ma mintegy 10 ezer milliárd forint szabad likviditás van, ebből 8 ezer milliárd forint azonnal kihelyezhető lenne, a hitelkereslet azonban alacsony - jelentette ki Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója az 53. Közgazdász-vándorgyűlésen csütörtökön, Miskolcon. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában