Helyi közélet

2015.09.02. 18:07

Teljes csőd

<em>Hallgatom Európa élpolitikusait, akik össze-vissza beszélnek, tehetetlenül szemlélik az emberáradatot és az ezzel a nyakukba zúdult problémahalmazt. Látom rajtuk, hogy a hideg rázza őket akkor, ha nyilatkozniuk kell</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Hallgatom Európa élpolitikusait, akik össze-vissza beszélnek, tehetetlenül szemlélik az emberáradatot és az ezzel a nyakukba zúdult problémahalmazt. Látom rajtuk, hogy a hideg rázza őket akkor, ha nyilatkozniuk kell. Kolodzey Tamás jegyzete.Így aztán ellentmondanak egymásnak, üzengetnek, durcáskodnak, összevesznek a határzárakon, a kerítéseken, a hajókon, a vonatokon, az autókon, az ellenőrzéseken, az útleveleken, a regisztráción, a táborokon, a hatósági eljárásokon, a migránsok ellátásán, az általuk hurcolt vírusokon, a gyilkosságokon, a kereskedőkön és így tovább, vég nélkül. A főilletékesek semmiben nem jutottak konszenzusra, fogalmuk sincs arról, hogy mit tegyenek. Szóval a csőd teljes.

Mivel a német és a francia vezérek mint az unió éllovasai képtelenek valamiféle közös álláspontot kierőszakolni, majd azt végrehajtatni, kénytelen vagyok előállni saját javaslatommal. Kontinensünk államai adjanak pénzt Afganisztánnak, Egyiptomnak, Iraknak, Libanonnak, Líbiának, Szíriának, Tunéziának, cserébe viszont várják el tőlük, hogy állítsák meg a menekülthullámot. Ugyanis a jelenünket és a jövőnket veszélyeztető népvándorlást ott kell orvosolni, ahol a gond keletkezett. Azaz helyben – az afrikai, továbbá az ázsiai országokban – és nem Európában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában