Helyi közélet

2015.09.02. 12:16

Interjú: Geszti Péter

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Geszti Péter zenész, dalszövegíró és reklámszakember volt, aki többek között mesélt hamarosan megjelenő új albumáról is a miskolci hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Geszti Péter zenész, dalszövegíró és reklámszakember volt, aki többek között mesélt hamarosan megjelenő új albumáról is a miskolci hallgatóknak.

Szabi: 2011-ben hoztad létre a Gringo Sztár zenekart, hogyan jött az ötlet,hogy ismét egy új formációval jelentkezz?

Geszti Péter: Szeretek új dolgokat kipróbálni és összehozni, hogy az egész életművem gyakorlatilag ne egy és ugyanaz a dal legyen...:) Annak ellenére szerintem mégis minden alkotó emberre jellemző azért az, hogy valahol ugyanazt a verset írja, ugyanazt a képet festi és ugyanazt a szobrot faragja egész életében, csak megpróbál megújulni és máshonnan, másokkal más dolgokat másként csinálni..:) Pontosan ezt kerestem a zenélésben 2011-től újra, mert nagyon hiányzott a színpadi lét,hisz akkor érzem leginkább szabadnak magamat és számomra az a legnagyobb buli, ha élőben zenélhetek, ezért "vándoroltam" vissza..:) A Gringo Sztárral 10 év kihagyás után álltam újra színpadon és mint előadó már nagyon hiányzott ez a közeg. Dalszövegíróként a köztes időben is aktívan dolgoztam, viszont a színpad varázsa az teljesen más élményt nyújt. Az együttes egyfajta "kozmopuritán" popzenét játszik, ami reggae, jazz, pop, rap, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze. Gereben Zita és Sapszon Orsi pedig elképesztően fontos szereplői a csapatnak, ahogyan a zenészek, akikkel már a Jazz + Az-ban is közösen dolgoztunk.

Szabi: Ha jól tudom, az üzleti életbe is belekóstoltál?

Geszti Péter: Én viszonylag későn vágtam bele a klasszikus értelemben vett üzleti világba, hisz ’91-ben már 27 éves voltam, amikor beléptem mint cégtulajdonos abba a cégbe, amelynek akkor már egyébként kreatív vezetője voltam pár éve. Azt megelőzően konkrét biznisz témával nem foglalkoztam, de dolgoztam másoknak, mint kreatív – kampányokat írtam, zenekaroztam, felléptem televízióban, mint műsorvezető, vagy éppen szerkesztő. Ténylegesen a rendszerváltozást követően voltam először cégtulajdonos, amely meg is változtatta a szemléletemet nem rögtön, de pár éven belül mert megértettem azt, hogy ha a praktikum és az anyagi építkezés szempontjából nézzük a fejlődését az embernek, akkor külön kell választani az önérvényesülésnek és a kreatív egónak a pályáját attól, hogy egy cégnek melyek a valós érdekei.

Szabi: Picit kanyarodjunk vissza a zenéhez, hiszen hamarosan érkezik új albumod, amin több közreműködő is hallható lesz?

Geszti Péter: A terv az, hogy október/november környékén megjelenik egy új albumom, amin szinte egész nyáron, sőt már tavasszal is dolgoztam. Ez egy Geszti Péter "featuring" lemez lesz és nemcsak a mostani énekesnőim szerepelnek rajta, hanem szinte minden dalt másik zenész fog előadni. Van már Kowalsky meg a Vegával egy zeném "Nekem elég" címmel, ami ugyan saját nóta, viszont megkerestem Kowát, hogy énekelje fel a refrént. De a rádiók már játszák a "Van még" c. szerzeményt is, amit Tóth Gabival és Busa Pistával raktunk össze. Készül olyan nóta, amelyben Rácz Gergővel fogok együttműködni, illetve Széles Izával is lesz közös munka akit anno a Megasztárban ismerhetett meg az ország. A többi név pedig legyen (még) titok..:) Az album gyakorlatilag popzenének mondható, nem pedig balkán népzenének ami a Gringóban fellelhető.

Szabi: Reklámszakemberként is aktívan dolgozol még?

Geszti Péter: Igen van egy cégem az "Okego" amely egy nagyobb cégcsoport tagja,és ezzel a cégcsoporttal csinálok különböző kampányokat mindenféle ügyfeleknek, valamint tanácsadó vagyok több helyen kommunikációs ügyekben.

Szabi: Tervek?

Geszti: A közeli terv természetesen az új albumom és annak megjelenése az ősszel. Van egy új musical amit írunk Dés Lászlóval, amiről viszont még többet nem szabad beszélnem..:) Aztán 2017-re lesz egy olyan dolog ami remélem nagyot fog robbanni, de arról is korai lenne még beszélni most. Amint lesz friss információ, az elsők között fogom neked elmesélni Szabi! :)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Péter, további sok sikert Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában