Helyi közélet

2015.09.17. 12:53

Harmadszor is Kacsanap Miskolcon

Miskolc - Szeptember 19-én immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Helynekem Kacsanap.

Miskolc - Szeptember 19-én immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Helynekem Kacsanap.

Amikor három éve megszületett ennek a napnak az ötlete, biztosak voltunk abban, hogy nem egyszeri rendezvényt, hanem programsorozatot szeretnénk belőle csinálni – fogalmazott Hankó Vanda, a Helynekem rendezvényszervezője. – Azon dolgozunk, hogy a gumi­kacsaversennyel hagyományt teremtsünk Miskolcon, mert szerintünk a Szinva terasz alkalmas és színes színfoltja a városnak ilyen rendezvények megtartására. A miskolci fesztiválok mellett hiszünk abban, hogy szükség van színes, apró rendezvényekre is ahhoz, hogy élhetővé tegyük a városunkat.

Összefogás jött létre a Szinva terasz vendéglátósai között

Idén az egyik kereskedelmi rádió közvetíti a szombati eseményt a helyszínről, és az ő felajánlásuk az első és a második helyezettek nyereménye. (Spanyolországi nyaralás és bécsi hétvége.) Egyébként az első 50 kacsa tulajdonosát díjazzák. Szombaton délután 2-kor nyílik a Kacsa korzó, azaz a Szinva terasz, ahol gyermekprogramok, családi vetélkedők, ügyességi és rajzversenyek is várják a kicsiket. „Kizárólag felnőtteknek pálinkafelismerő verseny is lesz” – derült ki. Hankó Vanda kiemelte, hogy az idén a Szinva terasz vendéglátósai egyként állnak a Kacsanap mögött, támogatásukkal és közreműködésükkel segítik az egész napos rendezvényt.

– A Helynekem kezdeményezésére páratlan összefogás jött létre a Szinva terasz meghatározó vendéglátósai között, ennek eredményeképpen közösen várjuk az érdeklődőket – hangsúlyozta. – Az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődik a belvárosunk, és kezd kialakulni egyfajta funkciója a helynek.

Ez szerintünk a gasztronómia, a vendéglátás, a szórakoztatás, az éjszaki és a művészeti élet köré szerveződik. Véleményünk szerint ennek a meghatározó helyszíne a Szinva terasz, ezért nekünk kell a helyet élettel megtölteni és életben tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában