Helyi közélet

2015.09.20. 22:02

Gasztrotörténelmet írtak az Aszúházban

Tokaj - Apa-fia borvacsora sztárséfekkel, a furmint poharával.

Tokaj - Apa-fia borvacsora sztárséfekkel, a furmint poharával.A Tokaji Ősz az ország legkifinomultabb, mindig a csúcsokra hangoló, borkedvelőknek, profiknak és lelkes amatőröknek szóló borgasztronómai rendezvénye.

Micsoda három nap

A Tokaj.hu csapata rendezi immáron tizenkettedszer ezt a háromnapos találkozót, és még most sem veszített abból a formabontó lendületéből, amit a portál mögött álló, a szűkebb pátriájuk iránt elkötelezett fiatal értelmiségiek képviselnek a saját, egyedülálló üzleti sikereikben, karrierjükben is. Tokaj-Hegyalja neves borászai ráadásul ritkán képviseltették magukat egyszerre ekkora számban mint most: több mint 20 borászat mutatta meg itt legszebb tételeit.

Az idén a megszokott és elvárt színvonalú programok közül amelyeknek a centruma most Mád volt, kiemelkedett a nyitó vacsora, két okból is. Egyrészt megszületett az a páratlan alkalom, hogy Magyarország négy Michelin csillagos éttermének – Onyx, Costes, Borkonyha, Pesti István – séfjei együtt főztek a mádi Gusteau csapatával.Másrészt mindez egy Szepsy apa-fia borvacsora volt – amely eleddig szintén nem jött létre.

Nyugodtan mondhatjuk hogy gasztrotörténelmet írtak a mádi Aszúházban, amely először szolgálhatott mint új fejlesztés, egy ilyen rendezvény színhelyéül.

Egyedi pohár

Minderre a koronát az a bemutató tette fel, amelyen megismerhettük az új egyedi furmint poharat. A pohár Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, a Tokaj.hu csapata több hónapja tartó közös munkájának eredménye amelyhez partner, fejlesztő és gyártó Georg Riedel, a világ legmeghatározóbb kristálypohárgyárának tulajdonosa volt.

„Tokaj aranykorát éljük. Aki ezt megéli, az történelmet ír” – mondta a nemzetközi hírnevű Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet főborásza, ifj. Szepsy István, aki 2015-ben a Tokaji Ősz szakmai vezetőjeként kalauzolta az exkluzív borgasztronómia rajongóit.

Való igaz, a tokaji borvidék most kezdi az elmúlt évek, évtizedek erőfeszítéseinek eredményeképpen megtalálni régi-új önmagát.

A Tokaji Ősz igazi jelentősége, hogy ezt az üzenetet képes szuggesztíven megfogalmazni, megjeleníteni, és legkülönfélébb égtájakról ide érkező vendégeken keresztül eljuttatni a nagyvilágnak.

ÉM-KL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában