Helyi közélet

2015.09.05. 14:45

Folytatódik a "Szűrési Staféta" Miskolcon

Miskolc - Az egészségügyi államtitkárság által támogatott, a járási hivatalok koordinálásában zajló szervezett emlőszűrésre megyénkben több mint 30 település esetében csoportos beutazásokat szerveznek a kiértesített 45–65 év közötti nők számára Miskolcra.

Miskolc - Az egészségügyi államtitkárság által támogatott, a járási hivatalok koordinálásában zajló szervezett emlőszűrésre megyénkben több mint 30 település esetében csoportos beutazásokat szerveznek a kiértesített 45–65 év közötti nők számára Miskolcra. A résztvevők további egészségügyi szolgáltatásokat is biztosítanak. A méhnyakrák-szűrés tekintetében pedig inkább közelebb mennek a vidéken lakóhoz: most már 46 védőnő várja a 25–65 év közötti nőket. Ám, ha valaki a nőgyógyászához ragaszkodik, a szűrés ott is elvégezhető, akár az emlőszűrésre történő beutazás alkalmával.

Azért, hogy a fiatalok is belenőjenek az egészségtudatos életmódba, s akár az ő kapacitálásuk hatására változtassanak a felnőttek jelenlegi rossz szokásaikon, beleértve a szűrésekről való távolmaradást, korcsoportonként más-más vetélkedőt, versenyt írnak ki számukra. Lesz rajz-, illetve szlogenverseny rendhagyó tanórával, továbbá internetes pályázat is.

A részletes program elérhető a megyei kormányhivatal weboldalán.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában