Helyi közélet

2015.08.25. 18:28

„Kutyásőrület” a retro jegyében a laktanyában

Miskolc, Szerencs - Két kiállítást is rendeznek egy hétvégén a megyében.

Miskolc, Szerencs - Két kiállítást is rendeznek egy hétvégén a megyében.

Tavasszal Miskolcra fókuszált a hazai és a nemzetközi kutyás társadalom, hiszen három kiállítást is rendeztek egy hétvégén, de az ősz sem múlhat el kutyakiállítás nélkül, sőt! A tavalyi sikereken felbuzdulva ismét egy különleges rendezvényre invitálja a MEOE Miskolci Önálló Jogú Szervezete a gazdikat és kedvenceiket.

Csak a gazdik!

A szeptember 12-ére meghirdetett Retro CAC kutyakiállításon sajátos időutazásba csöppenhetnek a kiállítók és a látogatók, ugyanis a szervezők arra biztatnak mindenkit, hogy túrják fel a szekrényeket, a padláson évek óta porosodó dobozokat, és öltözzenek be a ’60-as és ’70-es évek divatjának megfelelően. Érdemes bátran nyúlni a stílushoz tökéletesen passzoló kiegészítőkhöz is, ugyanis a vállalkozó kedvű kiállítók a Best In Show program keretén belül külön díjazásban részesülnek, a jelmezek összevetésének győztese wellness kikapcsolódást nyer. Figyelem! A jelmezverseny kizárólag a kiállítókra vonatkozik, a kutyák felöltöztetése szigorúan tilos és azonnali kizárást eredményez a megmérettetésből. A Retro CAC kiállításra augusztus 29-ig lehet leadni a nevezéseket. A Szentpéteri kapuban, az egykori Stromfeld laktanya területén megrendezendő kiállítás szervezői azonban nemcsak a kiállítókat célozták meg, többek között retro zenét, motor-rock showt és retro lovasbemutatót is kínálnak a látogatóknak. Emellett ismét meghirdetik a korábbi kiállítások alkalmával nagy népszerűségnek örvendő Hobbi-kutyaszépségversenyt, amelyre a törzskönyv nélküli fajtatiszta, illetve keverék kutyákat három kategóriában (kistestű, közepes termetű és nagytestű) nevezhetik a gazdik augusztus 31-ig. És még mindig nincs vége a kutyás programoknak. A kiállítás napján tenyészszemlét tartanak hosszú és rövid lábú terrierek, Yorkshire terrierek és a tacskók valamennyi típusa számára. A tenyészszemlére a helyszínen lehet jelentkezni. A miskolci kiállítással kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a szervezet honlapján: www.meoemiskolc.hu.

ÉM-UM


Vasárnap Szerencs jön

Akik nagyon ráéreznek a kutyakiállítás hangulatára, másnap duplázhatnak, ugyanis a Magyar Ebtenyésztők Tokaj-Hegyaljai Egyesülete tavaly elnyerte a jogot egy nemzeti CAC kutyakiállítás megrendezésére. A kiállítást szeptember 13-án tartják Szerencsen, a Rákóczi-vár területén. A nevezéseket ugyancsak augusztus 29-ig fogadják a szervezők. A legfontosabb információk a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában