Helyi közélet

2015.08.09. 18:25

Jó ütemben épül az új ózdi tornaterem

Ózd - A kivitelezést még ebben az évben be kell fejezni az Újváros Téri Általános Iskolában, a tanév máshol kezdődik.

Ózd - A kivitelezést még ebben az évben be kell fejezni az Újváros Téri Általános Iskolában, a tanév máshol kezdődik.

Június végén kötötték meg a vállalkozói szerződést, másnap pedig megtörtént a munkaterület átadása is. Hosszú hónapok bizonytalansága után megkezdődött az ózdi, Újváros Téri Általános Iskola felújítása és az új tornaterem építése. A kivitelezés pontosan hat hónapot vesz igénybe, ez alapján az esztendő utolsó napjaiban várható az átadás.

Az építkezéssel kapcsolatban dr. Fodor András projektmenedzser érdeklődésünkre elmondta: az idő rövidsége miatt párhuzamosan zajlik a meglévő épület rekonstrukciója, valamint az új szárny, a tornaterem építése. Utóbbinál már befejezték az alapkiemelési munkálatokat, lefektették a talpgerendákat, és az alapozás is megtörtént. Jelenleg, aki a munkaterület felé sétál, az a betonfalazást láthatja, amely augusztus közepéig tart. Ezt követően kezdődik el a födémszerkezet építése.

Emellett a régi épület belső bontási munkálatai is zajlanak, és folyamatban van a nyílászárók legyártása. A korábbi ajtókat, ablakokat majd csak akkor bontják ki, ha az újak megérkeznek, és ezeket egyből a helyére tudják tenni, ami előreláthatólag hat hetet vesz majd igénybe.

Ütemterv szerint

Dr. Fodor András hozzátette: összességében az építkezés a meghatározott szoros ütemtervnek megfelelően halad. Mint minden hasonló feladat elvégzése során, itt is adódnak kisebb-nagyobb problémák, előre nem várt helyzetek, de a kivitelezői csapat, a műszaki ellenőrök és a tervezők együttműködésével eddig minden felmerülő kérdésre sikerült megoldást találni. Jelenleg semmi olyan körülmény nem látszik, ami veszélyeztetné a határidőre történő befejezést, illetve a projekt pénzügyi elszámolását.

Az Újváros téri diákok a város egyéb oktatási intézményeiben kezdik meg az új tanévet, a testnevelésórákat pedig a városi sportcsarnokban tartják majd meg. A tervek szerint a gyerekek januárban költözhetnek majd vissza a megújult otthonukba.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában