Helyi közélet

2015.08.12. 13:35

Hőség volt, de elfogyott a töltött káposzta Mezőnagymihályon

Mezőnagymihály - Július utolsó hétvégéjén ünnepelték a Szent Anna-napi búcsút Mezőnagymihályon.

Mezőnagymihály - Július utolsó hétvégéjén ünnepelték a Szent Anna-napi búcsút Mezőnagymihályon.

Vasárnap a templomban celebrált misét Póta Ferenc református esperes, majd szeretetvendégségbe hívták a szomszédos települések híveit a település művelődési házába, mesélt a történtekről Konczné Tegzes Erika alpolgármester. Szavaiból kiderült, hogy hagyományaikhoz híven már az előző napon, szombaton megtartották a Falunapi Fesztivált az önkormányzat szervezésében. A szombati ebéd a „nagy családdal”, a falu lakóival zajlott közösen. 800 adag hamisítatlan nagymihályi töltött káposztát főztek a konyha dolgozói, nagyon finom volt. A főzőversenyen készült őzsült, birkapörkölt, csülökpörkölt, tárkonyos gombaleves, grillezett húsételek és bográcsos. 23-féle házi készítésű süteménnyel neveztek a lányok, asszonyok.

Ebben az évben nem sikerült pályázati forrást találni erre a rendezvényre, mondta az alpolgármester, de igyekeztek a korábban megszokott színvonalat nyújtani. Meghívták a környéken lévő települések előadóit, polgármestereit, és ott volt Tállai András, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára is.

„Ezek az alkalmak nagyon fontosak egy település életében: közösségépítő és közösség-összetartó erejük van, fényt visznek a szürke hétköznapokba, és nem utolsósorban előrelendítik a közművelődést, kultúrát közvetítenek” – fogalmazott Konczné Tegzes Erika.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában