Helyi közélet

2015.08.23. 19:49

Hobbi? Karrier? Patrik nem tett különbséget a kettő között

Felsőnyárád, Miskolc - A felsőnyárádi, frissen érettségizett fiatal imádott koncertekre járni, de nem csak a zenekar érdekelte.

Felsőnyárád, Miskolc - A felsőnyárádi, frissen érettségizett fiatal imádott koncertekre járni, de nem csak a zenekar érdekelte.

Tóth Patrik nem vágyott mindig arra, hogy hangtechnikus legyen, sokáig akart tűzoltó, rendőr, katona lenni, ahogy szinte minden kisfiú. Sokat járt koncertekre szüleivel, de valahogy még kedvenc zenekara sem kötötte le annyira, mint a potméterek a keverőpulton. Tízéves lehetett, amikor már fűzte édesapját, hogy feltétlenül szüksége van egy hangfalszettre vagy fényvezérlőre. Nem volt ingyen, az első felszereléseken sokat kellett finomítania. Édesapja azt mondta – ha rájössz, hogy szedd szét és rakd össze, máris jobban fogod érteni és értékelni a dolgokat.

Így kezdődött…

Így kezdődött a rajongás a hangosítás iránt. Patrik egyébként a zeneszeretetét és a közönség szórakoztatása iránti vágyát követve belefogott a dj karrierbe is. Ahogy mondja, a két dolog nem üti egymást, napközben operetténekesekkel, a Sláger Tv sztárjaival, rockzenekarokkal dolgozik együtt, az utóbbiak zenéi az esti bulin aztán újra előkerülnek.

„Nehéz volt eljutnom A pontból B-be, igaz, apától kaptam egy alapfelszerelést, de mindig is szerettem volna magamnak fejleszteni a dolgokat. Nagy dolog két lábbal a földön állni, de lassan elmondhatom magamról” – meséli lapunknak.

A kapcsolatépítés volt az első lépés. Mert akkor tudod eladni magad, ha van referenciád. Patrik célt keresett és talált: a falunapokra mindig kell jó és megfizethető hangosítás. Imola, Kurityán, Alsószuha, ez csak a környék, de hangosította már Szandit, a Sógorokat, rengeteg színház operetténekesi társulatát. Zenél fiataloknak és időseknek, legyen szó házibuliról, lagziról, vagy akár idősek estjéről.

A sokoldalúságon múlik

„Fontos, hogy legyen ajánlatod a célközönségednek, és meg is tudjon fizetni. Nem ajánlhatom ugyanazt a programot egy fiatal jegyespárnak, mint egy házibulit szervező társaságnak.”

Patrik szerint a siker a sokoldalúságon múlik, nem tudsz mindenkinek megfelelni, de meg kell próbálnod. Egyik szabálya, ne akarj meggazdagodni, fontosak az anyagiak, de élvezd, amit csinálsz, és csináld teljes erőbedobással.”

„Mindig izgatott vagyok”

Hobbinak indult, egy éve saját vállalkozássá fejlődött, ám megmaradt az élmény, a mosoly, amikor a keverőpult mögé áll. A fiú arcán látszik az odaadás, amikor beállítja a felszerelését. „Nem szabad hibáznom, így mindig izgatott vagyok, hiszen én vagyok a rendezvény egyik mozgatórugója” – magyarázza.

Azt kérdeztem tőle, mi kell ahhoz, ha valaki el akarja érni az álmát, legyen az bármi is. A válasz egy szó volt: kitartás.

Patrik története egy egyszerű fiúé, aki vágyott valamire. Alapelvei viszont követendők lehetnek. Az induláshoz elhatározás kell és tapasztalat, olyan emberektől, akik már foglalkoznak a szakmával. Tanácsai: ismerkedj, építs velük kapcsolatot, keresd meg azt a helyzetet, ahol el tudod adni magad.

„Sokan emlegetik, hogy pénz nélkül nem jutottam volna ide. Lehet, hogy nem. Valóban sokat köszönhetek apának, de higgyétek el, sok mindent meg kellett tanulnom, és apa volt az, aki a legjobban motivált. Szerintem mindenkinek kell egy olyan ember, aki lökdösi előre a kiválasztott úton!”​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában