Helyi közélet

2015.08.28. 09:06

Devizahiteles ügyek - Bíróság dönt a vitatott elszámolásokról

Miskolc - A Miskolci Törvényszéken is várják a deviza­hiteles beadványokat.

Miskolc - A Miskolci Törvényszéken is várják a deviza­hiteles beadványokat.Mint ismeretes, azokban a devizahiteles ügyekben, amelyeknek a banki elszámolása megtörtént április 30-ig, az az adós, amelyik vitatta az elszámolást, ezt követően fordulhatott a Pénzügyi Békéltető Testülethez. A testület 90 napon belül hozott határozatot. A testület határozata ellen lehet bírósághoz fordulni a kézhezvételtől számított 30 napon belül. Erre a bírósági honlapon űrlapok állnak rendelkezésre, hogy egyértelműek legyenek a beadványok. Nálunk első fokon a Miskolci Járásbíróság nemperes eljárásban vizsgálja az ügyeket.

Szeptemberben érkezhetnek

Dr. Sisák Péter, a Miskolci Törvényszék elnöke korábban lapunknak elmondta: „Én úgy gondolom, hogy várhatóan szeptemberben érkezhetnek az első ilyen ügyek. A bírósági határozat is fellebbezhető, természetesen ez esetben a törvényszék hoz másodfokon döntést.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában