2015.08.11. 19:29
Az eredeti bodzaszörp
Halmaj - Halmajon érdeklődtünk: milyen recept alapján készítik a településen a bodzaszörpöt. Íme!
Halmaj - Halmajon érdeklődtünk: milyen recept alapján készítik a településen a bodzaszörpöt. Íme!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vizet a cukorral és a citromlével főzzük fel, majd adjuk hozzá a bodzavirágokat is. Hagyjuk állni körülbelül 1 órán át, majd vékony anyagon vagy több réteg gézen szűrjük át.
A kész szörpöt öntsük 1/2 literes üvegekbe. Ezzel az eljárással körülbelül két hétig, ha pedig sterilizáljuk az üvegeket, akkor akár fél évig is eláll ez a finom ital. Ehhez az üvegeket körülbelül 20 percig főzzük a 120 Celsius-fokos vízfürdőben.
ÉM