Helyi közélet

2015.08.07. 18:21

Augusztusi Forgatag: középkor, játékok, vár Diósgyőrben

Miskolc - Idén Augusztusi Forgatag néven folytatódnak a hagyományos középkori témájú játékok Diósgyőr várában, amely a Lovagi tornák terének átadását is magában foglalja, és a hosszú hétvégén is sokszínű programokkal várja a családokat.

Miskolc - Idén Augusztusi Forgatag néven folytatódnak a hagyományos középkori témájú játékok Diósgyőr várában, amely a Lovagi tornák terének átadását is magában foglalja, és a hosszú hétvégén is sokszínű programokkal várja a családokat.

A XVI. alkalommal megrendezésre kerülő történelmi kalandozás idén nyolcnapossá bővül, és egy feledhetetlen időutazást kínál augusztus 15-től 23-ig a Diósgyőri várban. Minderről Tallosné Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője és Boronkai Edina, a Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere beszélt csütörtökön egy sajtótájékoztatón. A rendezvény nem titkolt célja, hogy a mai kor embere testközelből megtapasztalhassa a középkor világát. A rendezvény idén is igazi középkori hangulattal várja a látogatókat, viszont nyolcnapossá bővül. A rendezvény ideje alatt a Diósgyőri vár bejáratánál egy díszes Forgatag kapu kerül elhelyezésre, amelyen belépve a látogatók egy másik világban találják magukat. Itt harc­edzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására, tűznyelők, komédiások, megtermett gazdasszonyok harsogják tele az udvart, és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort. A Forgatag idei programja egy igazi családi időtöltést kínál, amelyen megtapasztalhatóvá válik a történelem. A Forgatag augusztus 15-én, szombaton veszi kezdetét az immár hagyományos középkori felvonulással. Jegyek a helyszínen és elővételben is kaphatók. A részletes program elérhető a www.diosgyorivar.hu-n.

ÉM-JLI


Miskolc - Idén Augusztusi Forgatag néven folytatódnak a hagyományos középkori témájú játékok Diósgyőr várában, amely a Lovagi tornák terének átadását is magában foglalja, és a hosszú hétvégén is sokszínű programokkal várja a családokat. A XVI. alkalommal megrendezésre kerülő történelmi kalandozás idén nyolcnapossá bővül és egy feledhetetlen időutazást kínál augusztus 15-től 23-ig a Diósgyőri várban. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában